FOTO by Wolper Pictures

Film

Willy Wonka i veličanstvena tvornica čokolade vraćaju se na filmska platna

Krešimir Šustić 21. siječnja 2021.

Oduševljeni smo viješću o povratku jednog od legendarnih likova

Zadnjih godinu dana sve više svjedočimo povratku omiljenih fiktivnih likova, koji su obilježili određeni period našeg života, na velika filmska platna.

Tako nas je posebno razveselila vijest o tome da ćemo uskoro ponovno moći uživati u legendarnom Willyju Wonki i njegovim zabavnim avanturama u novom nastavku popularnog klasika.

Photo credit: Wolper Pictures

Priča će se usredotočiti na mladog Willyja Wonku, istražujući njegov život prije nego što je otvorio svoju veličanstvenu i poznatu tvornicu čokolade.

Ovaj osebujan lik se prvi puta pojavio u knjizi Charlie i tvornica čokolade Roalda Dahla iz 1964. godine, a kasnije ga je Gene Wilder prikazao u filmskoj adaptaciji 1971. godine: Willy Wonka i tvornica čokolade.

Film je zatim ponovno adaptirao Tim Burton 2005., a vidjeli smo kako Johnny Depp stupa u Wonkinu ​​ulogu i osvaja srca brojnih obožavatelja diljem svijeta.

Photo credit: Warner Bros

Iako se još ne zna točno tko će dobiti priliku da odigra ovaj lik, nagađa se kako su na samom vrhu popisa imena poput Toma Hollanda ili Timothéea Chalameta.

Budući da se ovaj projekt razvijao otprilike četiri godine, ne sumnjamo kako će ponovno pokoriti rekorde i privući nas da uz kokice guštamo u kino dvoranama.

Još nije službeno potvrđen datuma izlaska, no nagađa se kako bi zbog poteškoća s pandemijom mogao biti zakazan za 2023. godinu.