FOTO by IMDb

Film

Welcome to Derry – nova prequel serija jednog od najpopularnijih horor filmova

admin 15. srpnja 2022.

Ova vijest trebala bi oduševiti sve ljubitelje filma IT

Davne 1990. uživali smo u napetim scenama legendarnog Stephen Kinga i njegovom horor remek djelu IT. 2017. i 2019. godine imali smo priliku gledati dva nastavka “IT” i “IT: Chapter 2“, a sada nam dolazi i mini serija “Welcome to Darry“.

Serija Welcome to Derry
Serija Welcome to Derry

U ožujku ove godine prvi put smo saznali da se za HBO Max radi na seriji koja će služiti kao prednastavak filmskom hitu “IT”, blockbuster horor filmu temeljenom na istoimenom romanu Stephena Kinga, pod nazivom Welcome to Derry.

Spisateljica Shelley Meals potvrdila je da je serija u punom pogonu, a na društvenim mrežama je osvanula i prigodna fotografija naziva “Soba za pisca je otvorena“.

Prvi nastavak “IT” zaradio je više od 700 milijuna dolara svrstavši se među najveća hollywoodska financijska iznenađenja. Adaptacija Kingova romana iz 1986. rangira se kao horor film s najvećom zaradom ikada.

Serija Welcome to Derry

Nastavak, It: Chapter Two iz 2019., također je bio iznimno uspješan, zaradivši 469 milijuna dolara. S obzirom na to da Pennywise ima dugu povijest u gradu Derryju, Maine, koja se samo površno istražuje u filmovima, postoji puno materijala za nadolazeći prequel.

Serija Welcome to Derry

Radnja serije prethodi filmovima “IT” i “IT: Chapter 2”

Andy Muschietti, koji je režirao oba filma, zajedno s Barbarom Muschietti sudjeluje u produkciji serije. Priča se da je serija smještena u 1960-e, otprilike 27 godina prije događaja u prvom filmu. Jason Fuchs osmislio je radnju i navodno, zajedno s Mealsom, piše scenarij u navedenoj “Sobi za pisce“.

Serija Welcome to Derry

Jedno od najinteresantnijih pitanja je zasigurno status Pennywisea, a gotovo da nema sumnje da će zli klaun biti prisutan u Welcome to Derry. Bill Skarsgård, koji je ovjekovječio ulogu klauna u nedavnim filmovima, tek treba biti službeno najavljen kao dio serije, a pitanje je koliko će on biti oduševljen pozivom.

Serija Welcome to Derry
Serija Welcome to Derry

Za sada imamo više pitanja no odgovora, ali za još više informacija o seriji Welcome to Derry morat ćemo malo pričekati.