FOTO by Instagram @theonlywayisgrey_ / @my.room.design

Dekor

Walk-in ormari i garderobe – odjenite ih u novo ruho!

Viktoria Šafranić 21. lipnja 2021.

Autor teksta: Ana Moslavac

S obzirom na visoke temperature kojima svjedočimo posljednjih dana možemo sa sigurnošću reći da je pravo ljeto konačno stiglo!

Iako vjerujemo da ste svi već pomalo u raspoloženju „plaža, sunce i kokteli“, sigurni smo da su mnogi od vas poželjeli unijeti malo promjene u svoj život, a najbolji način da se to učini svakako je da se krene od svog ormara – ali ovaj put ne govorimo o novoj odjeći (Ma da, zašto ne? Počastite se. Nakon toliko vremena konačno ponovno možemo izlaziti na većinu mjesta koja su nam do sada svoja vrata držala zatvorenima.)

Govorimo o uređenju prostora u kojem svi držimo svoju odjeću.

Ormari su onaj dio životnog prostora na koji možda toliko i ne obraćamo pažnju jer nam većinom služe samo za odlaganje odjeće, a katkada i ostalih stvari.

Međutim, mnogi od nas vrlo rado prate influencerice koje nerijetko na svojim profilima objavljuju videe u kojima pokazuju kako su uredile svoje ormare i garderobe pa smo se mi danas odlučili dati vam nekoliko ideja pomoću kojih biste mogli unijeti dozu živosti u vaše.

Bilo da se radi o walk-in ormaru, garderobi ili običnom ormaru koji držite u svojoj spavaćoj sobi, male promjene i uljepšavanje svakako će vas zabaviti i osvježiti prostor.

Ako ste jedna od onih osoba koje imaju obični ormar naš je prijedlog da ga ovog ljeta obojite u neku novu boju jer će to u potpunosti promijeniti izgled cijele sobe.

Sukladno boji kojom planirate obojiti ormar odaberite nove zavjese i posteljinu – vaša će soba zablistati u sasvim novom ruhu, a da pritom nećete potrošiti previše novca.

Ako ste jedna od sretnica koja ima walk-in ormar kao Carrie Bradshaw o kojem su sanjale mnoge od nas dok su gledale Sex and the City vjerujemo da će vam neke od slika koje smo odabrali svakako dati inspiraciju kako oživjeti taj dio stana.

Mi bismo svakako počeli s preslagivanjem ljetne robe i razvrstavanjem komada na neki sasvim novi način koji do sada još niste isprobali – možda prema bojama kako biste dobili uredan ali i zanimljiv efekt.

Najjeftiniji način osvježavanja ovakvog ormara svakako su nove vješalice. Odaberite neke koje imaju uzorak ili su obložene nekim materijalom.

Također, ako ne volite da vam stvari stoje izložene na policama ili vise s vješalica, nabavite nove košare za odjeću koje će estetski odgovarati ostatku ormara. Na taj će način vaša odjeća biti zaštićena, a ormar će izgledati još urednije. Dašak svježine donijet će i izbor nekog efektnog tepiha.

Ako za svoj ormar imate cijelu jednu prostoriju – možemo vam samo reći da vam zavidimo jer vi ste osoba koja se uistinu može poigrati s mnogim dijelovima svoje garderobe.

Mnoge trgovine namještajem kao što su IKEA ili Emmezeta nude bogat izbor prekrasnih ukrasnih taburea koji će se savršeno uklapati u vašu garderobu.

Osim toga možete se poigrati s osvjetljenjem te u prostor dodati lampice kako bi on postao još komforniji ili pak, kupiti sasvim novi luster koji će vašu garderobu pretvoriti u mjesto glamura.

Nove slike ili ugradnja dodatnih ogledala je dobra ideja budući da bi svakako bilo lijepo vidjeti svoj outfit iz svih kutova kako je to moguće u mnogim trgovinama.

Kako je ljeto razdoblje u kojemu smo svi otvoreniji i ne želimo se okruživati suviše tamnim nijansama, naš je prijedlog da svoj ormar ili garderobu uljepšate pastelnim nijansama koje će učiniti da interijer većim i udobnijim, a bijele površine neće toliko privlačiti sunce kao što bi to činile one tamne.

Čini nam se kako bi ovakav projekt uređenja mogao biti savršen ulazak u novo (nadamo se bezbrižnije) ljeto!