FOTO by Instagram @timotej @lighthouse_korcula

Putovanja

Vrnik – otok u blizini Korčule koji morate posjetiti!

admin 24. lipnja 2022.

Otkrijte stjenovite skrivene uvale s kristalno čistim morem i pogledom na obližnje otočiće

Ako ćete ove godine godišnji odmor provesti u blizini Korčule onda vam predlažemo izlet na otok Vrnik, a za sve one kojima ova lokacija nije usput, njegove ljepote mogle bi ga postaviti na vašu kartu – instant!

Ovaj otok prava je meka za sve one koji vole mir i tišinu te uživanje u ljepotama prirode.

Smješten uz istočnu obalu Korčule jedan je od dvadesetak otoka arhipelaga i nije uvijek uživao status kao jedan od turističkih bisera.

Na pedeset metara nadmorske visine predstavlja najstariji i najglasovitiji korčulanski kamenolom od čijeg je kamena djelomično izgrađena Aja Sofija u Istanbulu, kao i Bijela kuća u Washingtonu pa i sjajni dubrovački Stradun.

Ljepote otoka odavno su u prvom planu, i upravo je to razlog zašto je polovinom šezdesetih godina na njemu zabranjena bilo kakva mehanizacija.

U slikovitom selu danas živi svega nekoliko obitelji koje iznajmljuju smještaj gostima koji imaju prilike uživati u preko pedeset godina netaknutoj prirodi.

Otkrivanje skrivenih uvala s kristalno čistim morem mamac je za svakog turista, a pogled na obližnje otočiće samo je šlag na torti.

Iako je dostupnost za zimskih mjeseci priča za sebe, kada dođu ljetni mjeseci na otočić redovito voze taxi barke te omogućuju turistima da dođu i uživaju u ovoj lokaciji.

Prije nekoliko sezona sve čari ovog otoka otkrili Beyonce i Jay Z, a restoran koji se nalazi u centralnom dijelu otočića posebno ih je oduševio.

Kamene kućice, gostoprimstvo malobrojnog lokalnog stanovništva, skrivene uvale i kristalno more dovoljan su razlog da ove godine uvrstite i koji dan provedete u jednom od dragulja hrvatske obale.