FOTO by Nemec Pharmacia

Ljepota

Vrijeme je da se pokrenemo! Kako se riješiti proljetnog umora u samo nekoliko koraka?

Daria Lovrić 24. travnja 2023.

Donosimo savjete kako se probuditi iz zimskog mirovanja i pripremiti se za češće aktivnosti!

Prvi proljetni dani, sunce, procvjetale krošnje mame nas da izađemo nakon presijedenih dana na kauču i pred ekranom te ponovno osjetimo ljepotu života u prirodi.

Iako smo se naviknuli na cozy trenutke provedene ušuškani ispod dekice, vrijeme je za izlazak u prirodu i provođenje vremena na svježem zraku, uživajući u laganijim šetnjama, trčanju, vožnji bicikla i drugim aktivnostima.

U proljetnom periodu, vlastiti organizam pripremamo na aktivnosti koje će se povećavati s dolaskom toplijih dana. Dulji dani od nas zahtijevaju sve veću količinu energije i drugačiji bioritam, stoga ne čudi da je naš organizam umoran i pod stresom.

Kako se u proljetnom priroda budi zahvaljujući suncu, vodi, hranjivim tvarima iz tla, jednako tako i našem je organizmu potrebna pomoć.

Što je proljetni umor?

Kao što prekrasne krošnje blistaju na suncu lagano se savijajući na povjetarcu, i mi želimo zasjati svojom ljepotom i agilnošću. Ipak, osjećamo bolove u leđima, ukočenost, trnce u rukama i nogama, a lice nam je tmurno i zgrčeno.

Neuronal Nemec Pharmacia 1

Kako samo pažljivo gledamo sastojke zemlje i gnojiva za naše biljčice i stabalca. Jednako tako razmislimo jesmo li svome tijelu dali sve potrebno za pokretljivost i ljepotu, kao što smo dali biljkama?

Općenito je poznato da u proljeće treba obogatiti uobičajenu prehranu ili dodati „kuru“ vitamina i minerala. Naše tijelo zahtijeva „hranu“ kako bi zasjalo i neometano obavljalo svakodnevne aktivnosti.

Daleko manje je poznato da uz vitaminsko-mineralne dodatke prehrani značajne benefite daju nukleotidi. Riječ je o monomerskim jedinicama nukleinskih kiselina i posrednicima u reakcijama prijenosa energije u stanicama potrebnim za metabolizam. Četiri osnovna tipa nukleotida su monomeri, odnosno građevni elementi RNK i DNK.

Zašto nam se javljaju bolovi u leđima, ramenima, trnci u rukama i nogama?

Uslijed dugog sjedenja, „nespretnih“ pokreta, trauma, upala mišića, nekih kroničnih bolesti (dijabetes, artritis, psorijaza, viroze …) dolazi do oštećenja perifernih živaca (najčešće mijelinske ovojnice…). Oštećeni živci ne mogu prenositi impulse, odnosno pratiti naše zapovjedi, što rezultira bolovima, ukočenošću, nepokretljivošću…

Neuronal Nemec Pharmacia

Starenjem se isto naš organizam „troši“ i treba ga osvježiti. U takvim slučajevima povećana je potreba za supstancama potrebnih za oporavak perifernih živaca, što normalnom prehranom ne možemo ostvariti. Da bi pomogli ubrzanom oporavku, te supstance dodajemo prehrani u obliku doziranih dodataka prehrani.

Unazad dvadesetak godina intenzivna istraživanja ukazala su na benefite nukleotida kod oštećenja perifernog živčanog sustava. Jedan doprinos je i receptura za Neuronal kapsule.

Što je Neuronal?

Neuronal kapsule su dodatak prehrani. One sadrže supstance potrebne za normalno funkcioniranje perifernog živčanog sustava koje primamo uravnoteženom prehranom, ali kada dođe do oštećenja perifernih živaca, potrebe organizma za tim supstancama su povećane i tada dodajemo Neuronal kao dodatak u prehranu.

Neuronal Nemec Pharmacia 3

Neuronal sadrži NCFR-6 jedinstvenu kombinaciju nukleotiada proizvedenih u EU i kombinaciju B-vitamina (B1,B3,B6,B9,B12).

Kada preporučujemo Neuronal?

Neuronal kapsule preporučuju se kod bolova u vratu i leđima, rukama i ramenima, lumbaga, hernije diska, išijasa te nakon operativnih zahvata, upale živaca, polineuropatije (dijabetčka polineuropatija) i neuralgije (neuralgija trigeminusa, herpes).

Znanstveno je dokazano da Neuronal doprinosi poboljšanju cjelokupnog stanja organizma, kvaliteti života i agilnosti. Nema poznatih nuspojava i može se uzimati neograničeno vrijeme.

Uz jednu kapsulu Neuronala dnevno, možete biti pokretni, svježi i nasmijani, možete biti dio ove proljetne ljepote koja nas okružuje.

Želite li se i vi riješiti proljetnog umora i s lakoćom obavljati svakodnevne aktivnosti, jedite raznoliko, unosite dovoljno tekućine, budite aktivni, provodite vrijeme na svježem zraku i iskoristite benefite koje pruža Neuronal.

Sve informacije možete saznati unutar Nemec Pharmacia web trgovine, a uz unos koda NEURONAL20 ostvarite 20% popusta na kupnju.

Za sve novosti zapratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.