FOTO by PR

Elegant

Vrhunac strasti jedinstvene ljubavne priče između Pariza i Yvesa Saint Laurenta

admin 14. kolovoza 2020.

Glavni grad ljubavi, pretočen u ekstravagantan aranžman ruža koje PARIS čine legendarnim parfemom

„Postoji tisuću mjesta u Parizu gdje bih te mogao ponovno sresti i priviti tvoje ruže na prsa. Naše ruže. Najljepše ruže. Ti si zapravo možda samo izgovor da napokon ostvarim svoj san i stvorim parfem za Pariz. Otmjeni, sjajni Pariz. Od plamena i pucketanja tvog vatrometa cijeli svijet svjetluca. Ovaj ću parfem nazvati po tebi jer nijedno se ime ljepotom ne može mjeriti s tvojim. Jer te volim. Moj Pariz.” – Yves Saint Laurent, 1983.

DOKAZ LJUBAVI YVESA SAINT LAURENTA PREMA PARIZU

Nova kampanja predstavlja poglavlje u kojem se opisuje vrhunac strasti ove jedinstvene ljubavne priče između Pariza i Yvesa Saint Laurenta.

Ludo romantična. Potpuno moderna. Tko bi se drugi osim ovog modnog kreatora, vječnog simbola pariške elegancije, usudio nadjenuti parfemu ime PARIZ? Upravo je Pariz prihvatio mladog, sramežljivog genija rođenog u Oranu u Alžiru kada je, u dobi od samo 17 godina, došao razvijati svoju umjetnost. Grad koji je slavio njegovu kuću u nastajanju 1961. godine. Grad koji ga je učinio svojim voljenim „Malim modnim princom” prije nego što je okrunjen za kralja mode…

Eiffelov toranj, visoka silueta u obliku naopakog slova Y, prvog slova imena Yves, utjelovljenje je Pariza.

Glavni grad ljubavi, pretočen u ekstravagantan aranžman ruža koje PARIS čine legendarnim parfemom.

Originalni PARIS EAU DE PARFUM (1983) bio je poklon Yvesa Saint Laurenta gradu kojem je nježno i ponosno tepao „Mon Paris” jer ga je osvojio, baš kao što je i on osvojio srce Pariza. Modni je kreator ovim epohalnim mirisom napokon imao priliku pokazati svijetu koliko zapravo voli grad ljubavi…

S parfemom MON PARIS EAU DE PARFUM (2016) YVES SAINT LAURENT BEAUTÉ oživio je ovaj poklon ljubavi novim mirisnim potpisom: očaravajućim cvijetom kužnjaka, kao simbola lude ljubavi, zajedno s elegantnim pačulijem koji s vremenom postaje sve intenzivniji. Novi je potpis subverzivna reinterpretacija tradicionalnog chyprea kojom se struktura potpuno izokreće i otkriva jedinstveni i moderni bijeli chypre, istovremeno očaravajuć i odvažan.

LJUBAV NA FRANCUSKI: L’AMOUR

Danas YVES SAINT LAURENT BEAUTÉ s ponosom predstavlja MON PARIS INTENSÉMENT, posebno strastvenu izjavu ljubavi gradu koji slave pjesnici i ljubavnici… Nova varijacija parfema MON PARIS plamti kao pariško nebo u zoru, s bogatim aranžmanom ruža koje obavijaju njegov mirisni potpis – očaravajući cvijet kužnjaka.

Nova boja, prepoznatljiva ružičasta marke Yves Saint Laurent, najintenzivnija je i najblistavija od svih: fuksija, kao l’amour fou.
Novi ambasador, utjelovljenje jednostavnog šika koji Parižanke čini tako jedinstvenima.

Nova, spektakularna kampanja zamišljena kao strastvena oda Parizu i ludoj, luckastoj ljubavi na prvi pogled. Spontana. Senzualna. Oslobađajuća. Neumjerena. Opasna. Ljubav koja se može dogoditi samo u Parizu. Ljubav koja sve izokreće i krši pravila, ljubav zbog koje vičete „Je t’aime!” s vrha Eiffelova tornja…

PROSLAVA L’AMOUR FOU – NOVI KULTNI PAR PARFEMA MON PARIS

Zanimljiva, uzbudljiva, veća od života – nova kampanja MON PARIS u režiji Rickyja Saiza dostiže nove razine u slavljenju lude ljubavi. Ljubavi koju je moguće osjetiti samo u Parizu. Ljubavi koja se dogodi u trenu, kao one legendarne ljubavi… Ljubavi koja se rađa iz intenzivno zavodljivog traga parfema MON PARIS INTENSÉMENT.

Isto mjesto: Pariz. Novi par mladih ljubavnika. Model Grace Hartzel utjelovljuje arhetip prave Parižanke. Boemka. Odvažna. Jednostavno profinjena. Bezrezervno strastvena… Žena koja razmišlja o ljubavi jednako intenzivno kao što je i živi. Treba li nas onda čuditi što njezin ljubavnik Matthew Bell, koji je rođen u Liverpoolu i predstavlja utjelovljenje staloženosti, naprosto poludi kada ugleda našu heroinu kako se ukrcava u helikopter pokraj Seine? Nju. La Parisienne. Ljubav na prvi pogled.

U zoru, kada su boje posebno jarke, a pariško nebo poprimi ružičastu nijansu, dašak parfema MON PARIS INTENSÉMENT ostavlja trag na njezinu vratu… Odlazi, izazivajući ga da je prati svojim zavodljivim pogledom. On, lud i izgarajući od strasti, juri gradom prateći njezin mirisni trag. Jer ljubav može biti tako snažna da nas tjera na lude i opasne pothvate. Posebno u Parizu

Brzina i energija ove potjere toliko su intenzivne da ih možemo osjetiti. Spuštena pogleda, sva njezina ljepota dolazi do izražaja okupana sunčevom svjetlošću…

A budući da je ovo Pariz i da govorimo o Yvesu Saint Laurentu, ludi se ljubavnici napokon sastaju na Eiffelovu tornju – simbolu parfema MON PARIS. Vrhunac ljubavi. On se naginje kako bi udahnuo njezin parfem. Ona se okreće i strastveno ga ljubi.

Dok se njihova luda ljubav spaja u strastvenom poljupcu na vrhu Eiffelova tornja, u pozadini sviraju taktovi pjesme „La Bohème” Charlesa Aznavoura. Legendarna pjesma o strastvenoj ljubavi u Parizu prvi je put remiksirana za Yves Saint Laurent Beauté. Ljubavnici se uzdižu do vrtoglavih visina l’amour fou… Kada naša heroina skine lavallière kako bi ga predala pariškom povjetarcu, ona svoju ljubav zapravo predaje Parizu, a ne njemu. Za MON PARIS INTENSÉMENT.

Mon Paris je t’aime

MIRIS: DAŠAK CVIJETA FUKSIJE

Kako izražavate ljubav? Pa ružama, naravno. Intenzivan, ali ne premračan, ovaj novi miris zrači žarkoružičastim sjajem strasti zajedno s dragocjenim apsolutom ruže Rosa centifolia, koja bijeli plod očaravajućeg kužnjaka u parfemu MON PARIS pretvara u boju fuksije.

O stvaranju novog mirisa: „Željeli smo da bijeli chypre, mirisni potpis parfema MON PARIS, dobije veću dubinu, pa smo pomiješali primamljivi miris kužnjaka s bogatim notama ruže. Igrali smo se intenzivnim, ali istovremeno i ugodnim teksturama kako bismo stvorili vrhunsku privlačnost. To je ljubavna priča na francuski način – blistavi šarm pariškog šika!”

Najprije je neodoljivo voće otvorilo prostor cvijeću ljubavi. Njihovi slatki nektari daju široku paletu različitih nijansi ružičaste s notama crnog ribiza i neočekivanim nijansama boje maline. Izvanredno prirodna aroma postiže se hvatanjem mirisa koji voće ispušta s pomoću najsuvremenije tehnike NaturePrint™.

O branju cvijeta kužnjaka: „Za originalni smo MON PARIS izabrali kužnjak jer svojom krunicom okrenutom naopačke predstavlja vrtoglavicu koju osjećamo od ljubavi. Miris sadrži sunčane tonove sa zelenim i bademastim notama, no cvijet ne predaje olako svoju esenciju. Kada u sumrak ispusti svoj sladak, snažan miris, mi ga uhvatimo s pomoću ekskluzivne metode NaturePrint™, koja je nešto poput mirisne snimke prirode, kako bismo ga mogli ponoviti.”

Kada MON PARIS INTENSÉMENT otvori svoje latice, prekrasni sjaj boje fuksije postane snažniji i osvijetli cijeli miris. Rumenilo svježeg bijelog božura. Kužnjak koji cvjeta noću poprima ružičastu boju kada počinje obuhvaćati srce mirisa: grandiozni, ludo zavodljivi aranžman dva apsoluta ruža, Rose centifolia i Rose damascena, dragocjen poput poklona ljubavi…

O karakteristikama ruža: „Sa svojim rosnim, pomalo zelenim notama, bugarska ruža Damascena intenzivnija je i izražajnija od ruže Centifolia, koja je mekša, toplija i senzualnija, s tonovima meda, začina i duhana. Njih dvije savršeno nadopunjuju jedna drugu.”

Visoka i tanka kao Eiffelov toranj koji definira vizuru Pariza, najčišća se kvaliteta pačulija uzdiže kroz miris, objedinjujući njegovo kovitlajuće cvjetno srce. Elegantan chypre potpis srca pojačava proziran kašmeran svojim toplim mošusnim i drvenastim notama, senzualan kao poljubac na goloj koži.

Odražavajući sjaj fuksije parfema MON PARIS INTENSÉMENT, svilenkasti bijeli mošusi obavijaju miris poput oblaka obasjanih suncem u sumrak…

Vrtoglava ljubav ostavlja vrtoglavi trag. C’est l’amour. C’est Mon Paris Intensément.

BOČICA: PREPOZNATLJIVA RUŽIČASTA MARKE YSL

Kultna bočica parfema MON PARIS, koju je dizajnirala Catherine Krunas, najveće je priznanje Yvesu Saint Laurentu dosad.

Inspirirana njegovim arhivskim skicama lavallièrea, košulje s klasičnom mašnom na vezanje sprijeda, Catherine Krunas preuzela je mašnu, udvostručila je, učinila je još većom i okrenula naopačke. Ovaj spektakularni dvostruki lavallière postao je odvažna vizualna metafora za modernu ljubavnu priču na vrhuncu strasti.

Baš kao i miris, boja ove svilene vrpce, zavezane oko vrata bočice i omotane zagonetnošću prozirne crne organze, intenzivna je nijansa ružičaste. Boja lude ljubavi. Boja kojom nitko ne vlada kao Yves Saint Laurent…

PANTONE 233C: RUŽIČASTA MARKE YVES SAINT LAURENT

Kultna i prepoznatljiva kao i leopard uzorak ili pak legendarna plava Majorelle po kojoj je marka Yves Saint Laurent poznata, fuksija je nekad bila boja volana, vrpci i mašni. Ona je kraljevska boja, podsjetnik na vremena kada su samo kraljevi i kraljice mogli nositi odjeću intenzivnih boja, a ujedno i najskuplja jer ju je bilo najteže proizvesti…

Odvažna, blistava, skandalozna zbog svog intenziteta, prvi se puta pojavila u kolekciji jesen/zime 1978. na satenskoj haljini boje fuksije koja je bila ukrašena mašnama od crnog baršuna. Ponovno se javlja na prevelikoj „pariško ružičastoj” satenskoj mašni na stražnjoj strani navlake od crnog baršuna koja je dizajnirana u čast predstavljanja mirisa PARIS EAU DE PARFUM 1983. godine…

Suprotnost narančastoj, kao blistavi naglasak crne ili u potpunosti obojeni volani taft haljina, fuksija utjelovljuje živopisnu paletu Yvesa Saint Laurenta. On je genije kad su boje u pitanju: usudio se otići dalje od ikog drugog u industriji visoke mode…

Fuksija je 1979. bila i najsubverzivnija boja ruževa za usne. Originalni ruž N°19 LE FUCHSIA bio je inspiriran živopisnim komadom svile boje fuksije: boja tako intenzivna da predstavlja samo utjelovljenje dobrog ukusa, dok istovremeno krši sva njegova pravila. Uskoro je svaki poljubac u Parizu ostavio trag ruža LE FUSCHIA na ovratnicima i usnama. Rođena je legenda.

Izražavajući krajnji intenzitet novog mirisa, meki svileni lavallière parfema MON PARIS INTENSÉMENT postaje još izraženiji uz veo crne organze – još jedne prepoznatljive boje marke YSL u vječno prisutnoj transparentnosti njezine visoke mode. Kako bi se odrazila intenzivna, ružama obogaćena tekućina u bočici, vrat i gornji dio bočice poprimaju boju fuksije u nijansi koja postaje prozirnija što je bliže bazi.

Dvije kožne vrpce i sjajni, zlatni YSL-ov logotip Cassandre unose dašak rock šika – istinskog stila moderne Parižanke. Odvežite mašnu i oslobodite miris ljubavi…

Volite i ljubite kao nikad dosad.