FOTO by Instagram @vrelobuneblagaj

Putovanja

Vrelo rijeke Bune – smaragdni biser u koji smo se zaljubili!

Una Lora Banjac 24. lipnja 2024.

Čarobno mjesto...

Ako ste i vi jedni od onih koji ususret ljetu jedva čekaju prvu priliku da se negdje brčkaju i pronađu svoju tirkiznu oazu mira, onda ne trebate tražiti dalje! Naime, pronašli smo savršeno mjesto u koje će se zasigurno zaljubiti svi fanovi prirode i atraktivnih lokacija.

Instagram @matejadi

Riječ je o vrelu rijeke Bune, jednom od najljepših mjesta u susjednoj nam Bosni i Hercegovini koje je ujedno jedno od najvećih i najljepših izvora u čitavoj Europi, a nalazi se nedaleko od bajkovitog Mostara.

Vrelo rijeke Bune krije mnoge zanimljivosti, a kao i mnoga druga vrela poput vrela rijeke Kupe o kojem smo ranije pisali, nije potpuno istraženo unatoč tome što ovdje dolaze ronioci i istraživači iz čitave Europe.

Ova bistra smaragdna rijeka izvire u maloj špilji u koju se može ući čamcem, a tu su i stručni vodiči koji će vam pružiti sve informacije o samoj rijeci i priuštiti vam avanturističko iskustvo za pamćenje!

S obzirom na to da je ovo mjesto sve popularnija turistička destinacija, ovdje je otvoreno nekoliko suvenirnica, kao i restorana u kojima možete probati domaće i uvijek omiljene bosanske specijalitete i slastice poput ukusnih baklava, tufahija, hurmašica i smokvara.

Ako je i vama ovo šarmantno mjesto zapelo za oko, svakako se odvažite potegnuti do Mostara i okusiti čari ovog smaragdnog bisera, sigurni smo da nećete požaliti!