FOTO by Instagram @newfoodsuk

Dom

Volite Macaronse? Baileys izbacio vlastitu ediciju popularnih kolačića!

Mia Vodopija 04. studenoga 2021.

Može li bolje od neodoljivog spoja kave, čokolade i slane karamele…

Kako smo sada službeno u studenom, možemo započeti odbrojavanje do Božića. Baileys želi da se njihovi kupci vesele blagdanima tako što lansiraju asortiman ukusne hrane, točnije Baileys Macarons, koji koštaju 4 funte u britanskim dućanima.

Kod nas macaronse možete kupiti u skoro svakoj slastičarnici, od kojih izdvajamo one iz Vinceka, Amelie, Torte i to.

Ta zavodljiva kombinacija prhkosti, kreme i divnih okusa izaziva pravu ovisnost – probajte pojesti samo jedan! Šarenih boja, savršenog i simetričnog oblika, macarons su odličan desert ili slatki snack za one dane kada se želimo počastiti.

U slučaju da volite eksperimentirati u kuhinji te da ste već radili vlastite macaronse, možda biste željeli napraviti verziju s Baileys likerom!

U nastavku vam donosimo recept!

Sastojci

  • 120 g bjelanjaka sobne temperature
  • 130 g šećera
  • 140 g bademovog brašna
  • 110 g šećera u prahu

Baileys ganache od mliječne čokolade:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 20 ml Baileysa

Priprema

Bademovo brašno i šećer u prahu miksajte mikserom. Prosijati i odbaciti sve one komadiće koji nisu prošli kroz sito. Umutiti bjelanjke dok ne postanu gusti. Nastavite mutiti uz polagano dodavanje šećera.

Presavijte suhu smjesu bademovog brašna i šećera u prahu u smjesu bjelanjaka i šećera. Ulijte tijesto u vrećicu s nastavkom i istisnite macarons na papir za pečenje u tepsiji.

Ostavite ih tako da se malo suše na sobnoj temperaturi, dok napravite ganache. Vrhnje zagrijati do vrenja i preliti preko nasjeckane čokolade. Promiješajte da se sjedini i dodajte Baileys. Stavite u hladnjak da se ohladi.

Nakon što se osuše 1 sat na sobnoj temperaturi, pecite macarons u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva, oko 15 minuta, ovisno o vašoj pećnici.

Pustite da se kolačići potpuno ohlade prije nego ih izvadite s lima. Stavite ganache u sredinu prvog kolačića i preklopite drugim. Ponovite s ostalim kolačićima dok svi macaronsi ne budu napunjeni.

Uživajte!