FOTO by Instagram @oasisinstone / @lavidabosnia

Putovanja

Vodopad Koćuša – bajkovita oaza u Bosni i Hercegovini

Daria Lovrić 28. srpnja 2023.

Prirodni dragulj neizmjerne ljepote na rijeci Trebižat...

U ljetnim mjesecima sve više cijenimo vikende i pokušavamo ih iskoristiti na što bolji način. Osim samog odmora od poslovnih obaveza, hitno nam je potrebna promjena okoline i bijeg u prirodu.

U potrazi za predivnim mjestima za kratki vikend getaway pronašli smo čarobno mjesto na kojem možemo uživati u ljepotama prirode i u isto vrijeme pronaći toliko željeno osvježenje i bijeg od gradske gužve.

Kamo za vikend? Na izlet u bajkovito mjesto bogato prirodnim atrakcijama

Susjedna BiH obiluje mnoštvom neistraženih lokacija i skrivenih dragulja, a Koćuša je upravo jedan od tih bisera.

Vodopad Koćuša nalazi se u Hercegovini, u selu Veljaci (općina Ljubuški) i jedan je od najljepših prirodnih dragulja tog dijela Hercegovine. Visina samog slava je pet, a dužina pedeset metara, a njegova ljepota i prirodno okruženje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Vodopad Koćuša  1
Vodopad Koćuša

U neposrednoj blizini slapa nalaze se mlinovi koji su godinama krasili ovo mjesto. Vodopad Koćuša nalazi se unutar lokaliteta Kravica o čijim smo ljepotama nedavno govorili.

Vodopad Koćuša 2
Vodopad Koćuša

Omiljeno ljetno kupalište i izletište kreirala je rijeka Trebižat, a svojom božanstvenom ljepotom i kristalno čistom vodom godinama privlači brojne zaljubljenike u prirodu, a u ljetnim mjesecima nudi odmor i zabavu za sve ljubitelje kupanja i aktivnosti na rijeci.

Vodopad Koćuša 3
Vodopad Koćuša

Uz posjet Koćuši, unutar lokaliteta Kravica preporučujemo posjet slapu Kravica, Tvrđavi hercega Stjepana, Muzeju Humac, antičkom lokalitetu Gračine.

Vodopad Koćuša 4
Vodopad Koćuša

Ako se još uvijek premišljate, bacite oko na web mjesto lokaliteta Kravica ili na Instagram profil i slap potražite pod hashtagom #kocusa i uživajte u nestvarnim prizorima.