Elegant

Vodič za pomoć stradalima u potresu

Krešimir Šustić 30. prosinca 2020.

Budimo uvijek tu jedni za druge i pružimo ljubav kao ljudima ljudi

Kraj ove turbulentne godine zadesila je velika nesreća, točnije potres, u kojemu je poginulo sedam ljudi, a više od 20 ih je ozlijeđeno.

Prizori razrušene Petrinje i okolnih sela, ljudi koji bespomoćno plaču za izgubljenim domovima u nekoliko trenutaka su se proširili internetom i u svima nama probudili osjećaj empatije.

Tim povodom, kao i u svakoj nevolji do sada, građani cijele Hrvatske pokazali su još jednom da imaju veliko srce te instinktivno krenuli u pomoć pogođenom području.

Društvenim mrežama su se počele dijeliti objave onih koji nesebično dijele smještaj potrebitim obiteljima i raznih udruga koje su pokrenule humanitarne akcije.

Donacije se prikupljaju u obliku hrane, higijenskih potrepština, novca i ostalih prijeko potrebnih osnovnih stvari za obitelji koje su u samo nekoliko trenutaka ostale bez svega.

Svatko od nas može doprinijeti na bilo koji način, stoga smo u nastavku pripremili maleni vodič u kojem možete pronaći sve informacije o pružanju pomoći stradalima.

Hrvatski crveni križ na svojim je službenim stranicama objavio broj računa za uplatu novčanih donacija, kao i tablice s popisom najpotrebnijih prehrambenih paketa, higijenskih potrepština i osobne zaštitne opreme.

Kako biste pomogli svim unesrećenima, mogućnost uplatu donacije možete izvršiti i na LINKU GoGetFundinga u kreiranoj kampanji koju je pokrenuo Sisčanin Goran.

Ukoliko poznajete nekoga tko je ostao bez krova nad glavom, na LINKU možete pronaći tabelu u kojoj se nalazi popis slobodnih smještajnih jedinica za stradale obitelji.

Također, ukoliko ste potrešeni i osjećate se uplašeno, na LINKU potražite brojeve za pružanje psihološke pomoći kako biste očuvali svoje mentalno zdravlje.