Vode li nas visoka očekivanja ka razočarenju?

Antonija Andabak 15. siječnja 2018.

Mislite li da su veća razočarenja što su veća očekivanja?

Drži li vas ta pomisao podalje od realiziranja određenih ciljeva u vašem životu? Odgovorite na pitanje iskreno i čitajte dalje. Ako ste potvrdno odgovorili, to znači da se ili suzdržavate od djelovanja ili podsvjesno na takav način razmišljanja  privlačite neuspjehe i posljedično tome-razočarenja u vaš život.

U životu ne ispadne sve uvijek kako želimo i kako očekujemo, ali to ne znači da se trebate prestati truditi. Pa što onda ako se dogodi neuspjeh? Iz tog neuspjeha jedino što možete je naučiti, prikupiti iskustvo i biti pametniji i snažniji. Odlučite izvući najbolje iz toga i nastavite dalje.

Svi znamo jedno, kako biste postigli uspjeh u određenom području svog života, potrebna je ambicioznost i želja, a kad imate ambicije i želje, sasvim je prirodno imati i očekivanja. Ako je pritom prisutan strah od razočarenja, vi ćete ili odustati i ne učiniti nešto po pitanju realizacije vaših ambicija ili podsvjesno pokvariti šansu za uspjeh i time samo potvrditi parolu: „Što su veća očekivanja, veća su razočarenja“.

Dobar pristup k ostvarivanju cilja je podijeliti ga na manje djelove, manje zadatke. Na taj način se manji zadaci neće doimati zastrašujuće, a i bit će lakše realizirati ih. Nagradite sebe kada skinete jedan zadačić s popisa, to može biti omiljena čokolada, mirisna kupka, ili izlazak s prijateljima ako ranije niste imali vremena jer je svo vaše slobodno vrijeme odlazilo na ostvarivanje velikog zadatka.

Cijenite pružene prilike za ostvarenje svojih ciljeva, naučite najbolje iz prepreka jer su one sastavni dio života, kao i vaša upornost bez koje ne biste bili tu gdje jeste.

Dame, sretno!