FOTO by Instagram @_byneri

Iće & piće

Voćni, zdravi i sočni: Homemade sladoled od lubenice i kivija uz koji nećete osjećati krivicu!

Viktoria Mikulić 31. srpnja 2024.

Ljetno osvježenje koje trebamo na svakodnevnoj bazi…

Koliko god sami sebe uvjeravali da kupovni sladoledi nisu toliko nezdravi, duboko u sebi svjesni smo količine umjetnih sladila od kojih su napravljeni. Stoga je domaći sladoled suštinski ljetni desert,  priprema istog ne zahtijeva više od 10 minuta posla.

Na jednom Instagram profilu pronašli smo sladoled od lubenice i kivija koji će zavoljeti i odrasli i djeca. Ako ste do sad imali problema s dnevnim unosom voća koje su vaši mališani konstantno odbijali, tome je konačno došao kraj.

Ne samo da će sada konzumirati dovoljno voća, već će uvijek tražiti još. Kako biste ih dodatno potaknuli, uključite i njih u pripremu ovih fotogeničnih sladoleda koji će nestati u trenu.

Sastojci:

  • Kalupi za sladoled
  • 9 komada drvenih štapića
  • 500 g lubenice
  • 2 kivija
  • 3 žlice prirodnog jogurta
  • Šećer (po izboru) – 2 žlice

Priprema:

1. Lubenicu očistiti od koštica, izblendati zajedno sa šećerom i 2/3 puniti u kalupe za sladoled.

2. Kad se malo zamrzne, ubacite štapiće od sladoleda i stavite u zamrzivač na još 2-3 sata.

3. Napunite tanki sloj jogurta u kalupe pomoću vrećice za pečenje – ponovno stavite u zamrzivač na cca. 30 minuta.

4. Na kraju kivi oguliti i izblendati te sipati u kalupe do vrha. Stavite u zamrzivač dok se sve ne smrzne.

Izvadite sladoled iz kalupa i ukrasite čokoladom.