Ljubimci

Vlasnik za svoju ribicu napravio “vodena kolica” kako bi mogla plivati

Engineer 19. srpnja 2019.

Priče o ljudima s velikim srcem za male stvari uvijek nas emotivno dotuku

Ako danas još niste pronašli članak koji će u vama izazvati val emocija i nadu u ljudsku dobrotu onda ste na pravom mjestu. Iz daleke Koreje dolazi priča o tome kako je vlasnik, ne samo spasio život svojoj ribici, nego joj je omogućio da može i plivati.

Naime, neke ribe dolaze na svijet s poremećajem mjehura za plivanje, ne mogu plivati i žive samo nekoliko mjeseci. Suočen s istim problem koji je snašao njegovog ljubimca, dosjetljivi Henry Kim noćima je Googlao i došao do rješenja problema. Od lagane plastike napravio je “vodena kolica” koja se postave na ribu i omogućuju joj da može plivati.

Treba napomenuti da Kim ima preko 20 ribica, ali svojom ljubavi ne dopušta da se niti jednoj ništa ne dogodi, a ako se i dogodi pouzdaje se u svoju kreativnost u pronalaženju rješenja.

No, to nije jedini primjer ljubavi prema ovim životinjama. Ne tako davno, 2016. godine vlasnik je svoju ribicu vozio veterinaru udaljenom preko 200 kilometara kako bi odstranio tumor s ljubimca Nema.

Životinja je životinja, bez obzira na veličinu i vrstu, one su tu da nam uljepšaju život i da su tu u trenucima kada nam je teško. One prepoznaju i osjećaju naše probleme stoga niti ne mora biti čudno što će ljudi za svoje ljubimce napraviti baš sve.