FOTO by GreenOn

Dom

Vježbate i pravilno se hranite, a kilogrami stoje? 3,2,1 – DETOX!

Daria Lovrić 17. svibnja 2022.

Ljeto je pred vratima i pravo je vrijeme za čišćenje organizma

Porastom temperatura i dolaskom ljeta nosimo laganiju odjeću i želimo se osjećati i izgledati savršeno u vlastitoj koži. Kako bi postigli što bolje rezultate neki već mjesecima mukotrpno vježbaju i paze na prehranu. Iako je važno skinuti višak kilograma, važnije je početi živjeti zdravo i promijeniti životni stil.

 Jedete zdrave namirnice i vježbate, a rezultati su nakon nekog vremena počeli izostajati? Osjećate li se često umorno i tromo? Nedostaje li vam energije i općenito se ne osjećate najbolje? Imate li simptome kao što su umor, nadutost, probavne smetnje, učestale prehlade, problemi s kožom, debljanje i želja za šećerom, detoksikacija bi mogla biti upravo ono što vam treba.

Nedostatak rezultata ponekad može demotivirati i rezultirati odustajanjem, međutim ponekad je potreban samo jedan mali korak kako bi razbudili organizam i nastavili uživati u plodovima svog rada i truda.

Detoksikacija je savršen početak zdravije prehrambene navike, jer smo svakodnevno izloženi mnoštvu toksina kroz hranu, zrak i vodu, a nesvjesno ih unosimo i koristeći razne lijekove i beauty proizvode.

Toksini su nažalost postali dio naše svakodnevice i uobičajeni dio suvremenog života, a kako bi ih što lakše i brže uklonili potrebno je organizam nahraniti hranjivim tvarima. Istražujući na koji način pravilno očistiti organizam, otkrili smo GreenOn detox sokove.

Zašto je baš GreenOn naš favorit?

GreenOn sokovi dobiveni su procesom hladnog prešanja sirovog voća i povrća, te u njima nema vode. Umjesto dugog procesa probavljanja hrane, konzumacijom GreenOn sokova se već nakon tri do pet minuta u krvotok unese obilje vitamina, minerala i enzima. Na taj način se energija koja bi se trošila za probavu, usmjerava na detoksikaciju i regeneraciju organizma.

Čišćenje organizma hladno prešanim sokovima poboljšava probavu, podiže razinu energije, osnažuje imunitet te pomaže kod mršavljenja i popravlja zdravlje. Posebno nas je oduševilo to što smo vrlo brzo vidjeli rezultate – prirodno diuretičko djelovanje celera, peršina i ostalog povrća koje se nalazi u sokovima pomaže kod izbacivanja viška tekućine iz organizma.

Svježi  GreenOn sokovi od voća i povrća se lako probavljaju, a hranjive tvari se vrlo brzo apsorbiraju pospješujući dotok vitamina i minerala do stanične razine organizma.

Kako napraviti pravilan detox?

Duljina trajanja detoksikacije ovisi o tome što želite postići. Preporuka je da se detox provodi najmanje tri dana kako bi se organizam oslobodio od toksina i kako bi se pročistio krvotok.

Detoks od pet dana može pokrenuti jačanje imunološkog sustava, dok onaj od sedam do devet dana može spriječiti zdravstvene probleme i potaknuti borbu protiv mogućih degenerativnih bolesti.

Kako bi postigli što bolje rezultate preporučujemo da dan započnete čašom tople vode s malo iscijeđenog limuna. Svaki dan je na dnevnom meniju 5 sokova od pola litre koji zamjenjuju pet obroka krute hrane. Sokovi se konzumiraju brojčanim redoslijedom – dan započinjete konzumacijom broja jedan, a završavate konzumacijom broja pet.

Bitno je naglasiti da se sokovi piju u razmaku od dva do tri sata te je vrlo važno između ispijanja svakog soka popiti pola litre obične vode.

GreenOn detox program koncipirali smo tako da Vam pruži dovoljno hranjivih sastojaka tijekom dana. Iako će izazova zasigurno biti preporučujemo Vam da izbjegavate unos krute hrane u organizam za vrijeme trajanja detoxa“ – napominju iz GreenOn-a.

Ako niste sigurni hoćete li usprkos velikoj želji da očistite organizam od svih loših toksina, u tome i uspjeti, susretljiva GreenOn ekipa savjetuje: „Ako bez unosa krute hrane dođete u krizu da odustanete od provođenja programa, možete pojesti šaku badema, 1 jabuku ili 1 mrkvu. Time ćete „zavarati“ želudac, a opet minimalno naštetiti cijelom procesu detoksikacije.“

Kako zadržati rezultate i nakon detoksa?

Ovisno o tome s kojim ste ciljem krenuli u detox program ovisit će i Vaši daljnji koraci.

Vaši daljnji koraci ovise o postavljenom cilju. Ako je vaš primaran cilj bila trenutna detoksikacija organizma, možete se vratiti vašem redovitom i zdravom načinu prehrane. Prvi dan nakon konzumacije sokova za čišćenje organizma izbjegavajte ugljikohidrate kako biste izbjegli nadutost.

Ako vam je cilj bio izgubiti kilograme preporučuje se nastavak korištenja sokova za detoksikaciju. Pokušajte dva obroka dnevno zamijeniti sokovima ili na jedan dan u tjednu konzumirajte isključivo sokove.

U svakom slučaju, nakon dugo vremena mi smo puni elana i energije. Osjećamo se odmorno, motivirano i definitivno su nas oduševili ukusni GreenOn sokovi.

Želite li i vi učiniti korak naprijed po pitanju vlastitog zdravlja i linije tijela, sve potrebne informacije možete pronaći na web stranici GreenOn-a i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.