FOTO by Instagram @ unboxthedress / @everyoutfitonsatc / @magazinevirtual

Moda

Vjenčanice koje bi rado posudili iz ovih romantičnih komedija

admin 06. kolovoza 2021.

Autor teksta: Valentina Kožulj

Romantične komedije i predivne vjenčanice imaju posebnu poveznicu. Nije nam teško pronaći inspiraciju u filmskim modnim trenucima koji oduzimaju dah.

  1. Rat mladenki (Bride Wars, 2009).

Što se dogodi kada se dvije najbolje prijateljice posvađaju i postanu okrutne suparnice jer su im zabunom vjenčanja zakazana na isti dan?

Osim ove zabavne i duhovite teme, oduševile su nas vjenčanice koje su nosile glavne protagonistice Emma Allan (Anne Hathaway) i Liv Lerner (Kate Hudson).

No, moramo priznati da nam se malo više svidjela vjenčanica dizajnerice Vere Wang, koju je filmu nosila lijepa Kate Hudson.

2. Vjenčanje iz vedra neba (The Wedding Planner, 2001.)

Iako je, bez sumnje, zvijezda ovog filma predivna Mary Fiore (Jennifer Lopez), nama je za oko zapela sofisticirana vjenčanica glumice Bridgette Wilson i još jedna lijepa kreacija Vere Wang.

No, za razliku od raskošne haljine Bridgette Wilson, kostimografkinja Pam Chilton odabrala je nešto suptilniju i ozbiljniju vjenčanicu za ulogu dodijeljenu Jennifer Lopez. 

3. 27 haljina (27 Dresses, 2008.)

Glumica Katherine Heigl u ovom filmu presvukla se u dvadeset i sedam različitih haljina za djeveruše.

Moramo priznati, izgledala je predivno u svakoj od njih, ali na kraju je ipak obukla onu haljinu koja joj je pristajala najljepše.

Bila je to jednostavna bijela vjenčanica, koju je samo za tu prigodu kreirala američka modna dizajnerica Amsale Aberra.

4. Za sve je kriva svekrva (Monster-in-Law, 2005.)

Još jedna divna vjenčanica koju je u ovom simpatičnom filmu nosila Charlie Cantilini (Jennifer Lopez)! Samo se nadamo da se vaša punica neće pojaviti u replici haljine, kakvu je u ovom filmu nosila legendarna Jane Fonda!

5. Seks i grad (Sex and the City, 2008.)

Iako se modna ikona, Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) ipak odlučila zaglamuroznu i elegantnu vjenčanicu Vivienne Westwood, ne smijemo zaboraviti na sve ostale prekrasne haljine u kojima se slikala za američki Vogue.

Najviše pozornosti ukrala je sanjiva haljina Vere Wang.