Kultura

Vjenčanica dostojna Pepeljuge!

Viktoria Šafranić 24. veljače 2017.

Kim Verson i Bojan Jambrošić u najljepšoj bajci...

Predivna pepeljuga Kim Verson i princ Bojan Jambrošić zadivljeni ljepotama zagrebačkog Gornjeg grada dočarali su ulomke iz jedne od najljepših bajki. Čarobni prizor na zagrebačkim ulicama uvod je u premijeru broadwayske adaptacije Pepeljuge koja će se odigrati u nedjelju 26. veljače u Domu sportova u 18 sati. Kim je zablistala u prekrasnoj vjenčanici koju je ekskluzivno za Pepeljugu dizajnirao eNVy room.

Glumački cast ove svevremenske bajke predvode Kim Verson kao Pepeljuga i Bojan Jambrošić kao princ Christopher. Talentiranu glumačko-glazbenu družinu čine još i Mia Begović kao maćeha, Nera Stipičević kao sestra Joy i Marija Kolb kao sestra Grace, Doris Teur kao Dobra vila, Zrinka Kušević kao kraljica Constantina, Taher Sanuri kao kralj Maximilian te Romano Nikolić kao Lionel, kraljevski upravitelj.

Američki mjuzikl čije je tekst i stihove napisao Oscar Hammerstein II a glazbu Richard Rodgers bazirana je na istoimenoj bajci. Svoju TV premijeru mjuzikl je doživio na američkom kanalu CBS prije 60 godina, a u kojemu je glavnu ulogu tumačila Julie Andrews. Mjuzikl je adaptiran i za kazališne daske i to u mnogim verzijama, uključujući pantomimičarsku verziju na londonskom West End-u.

Za prijevod, adaptaciju teksta i pjesama zaslužan je Alen Đurica, dirigentica i asistentica redatelja je Iva Bardun, scenografiju potpisuje Nenad Marković, koreografiju i scenski pokret Manuela Svorcan dok su za kostimografiju zaslužni Bane Dević, eNVy room i Mateja Mikovic. Svjetski poznati broadwayski mjuzikl u hrvatskom izdanju donosi Emotion Production u suradnji s B Glad produkcijom i producentom Tadijom Kolovratom dok režiju potpisuje Robert Bošković.

 

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava www.eventim.hr.