FOTO by Instagram @shellacnailsbyl / @onenmoredtla / @sohea_hyun

Moda

Viva magenta je boja godine! Evo gdje je sve možemo uklopiti!

Viktoria Mikulić 16. ožujka 2023.

O kakvoj je nijansi riječ kada govorimo o boji magente?

Magenta je boja univerzalnog sklada i emocionalne ravnoteže. Sadrži strast, snagu i energiju crvene, obuzdane introspekcijom i tihom energijom ljubičaste.

Promiče suosjećanje, ljubaznost i suradnju. Magenta boja je boja vedrine, sreće, zadovoljstva i zahvalnosti. Većina ljudi osjeća se optimističnije u njegovom društvu.

Kada govorimo o bojama koje će dominirati kod stambenog prostora, prema Američkom institutu PANTONE, Viva magenta je boja je hit u narednoj sezoni kod uređenja namještaja. Također, mislimo da bi izvrsno izgledala i u nekim drugim segmentima, kao što su boja kose, noktiju, boja odjevnih komada i modnih dodataka. Magenta je svojom atraktivnom energijom rezervirana za proljetne i ljetne dane.

Ova pulsirajuća boja daje jedinstven karakter u kojem god smislu je upotrijebili. Ukoliko svom dnevnom boravku nadodate tabure ili fotelju u magenta nijansi, sve će oči biti uprte u iste.

Ako se pojavite u magenta odijelu i iskombinirate ga uz bijele tenisice, svi će poželjeti kopirati vaš look. Ako odaberete magenta torbicu za večernji izlazak ili stiletto potpetice u istom tonu, više ne morate brinuti o ostatku outfita jer će ovo dvoje favorita biti u centru pozornosti.

Ako svoju kosu ovog proljeća počastite magenta tonom, obasipat će vas komplimentima jer iako je upečatljiva, magenta je izuzetno profinjena boja. A ako se samo odlučite napraviti manikuru u magenta boji, vaši nokti odisat će posebnom energijom.

U nastavku donosimo nekoliko Instagram profila koji su nam bili inspiracija da napišemo članak o hit boji 2023., a nadamo se da će i vas potaknuti na nošenje iste u narednim mjesecima: