FOTO by Sinsay

Dekor

Viseći lončići za cvijeće za manje od 50 kuna!

Mia Vodopija 27. svibnja 2021.

Ne trebate više puzati na koljenima da zasadite cvijeće!

Ako nemate puno dvorišnog vrtnog prostora, vaše bi se misli mogle okrenuti visećim lončićima za cvijeće. Izgledaju lijepo i uredno, “podignu” prostor i odlični su za slikanje!

Kada koristite viseće lončiće za sadnju cvijeća, voća, povrća ili začinskog bilja, zapravo stvarate malo područje za sadnju koje je izolirano od ostatka vašeg vrta. To vam omogućuje da provodite više vremena diveći se svom ručnom radu i manje vremena brinući se o biljnim problemima.

Bube, puževi i kukci samo su neki od štetnika koji vrebaju na razini tla. Sve ove prijetnje mogu se izbjeći visećim lončićima. Puzeći insekti i štetnici obično ne mogu skočiti do mjesta ovješenja.

Čuvanje cvijeća i povrća u suspendiranim spremnicima također je brzo i jednostavno rješenje problema s tlom. Svatko zna tko je jednom zasadio vrt, svjestan je da tlo može imati niz problema, osim buba. Idealno je da voće, cvijeće i povrće preferira dobro drenirano tlo koje uključuje malo organskog materijala.

Da, s vremenom i energijom možete transformirati svoj vrtni raj, ali možda trenutno nemate vremena ili možda ne znate kako. Jedna od velikih prednosti visećih lončića je ta što možete kupiti vreću organskog tla za lonce i nekoliko minuta kasnije, vaš mali prostor za sadnju je spreman.

Još jedna od prednosti visećih košara je jednostavnost njege biljaka. Nema više puzanja na koljenima za sadnju ili korov. U nasadima visećih lončića ima malo korova, koji se može lako iščupati.

Ako sadite jagode ili drugo bobičasto voće, berba je brza. To čini viseće lončiće izvrsnim i za starije osobe koje nisu fleksibilne kao nekada.

Nadamo se da će vas ovi lončići inspirirati za nove vrtne pobjede! Svoje lončiće možete kupiti ovdje i ovdje.