FOTO by Instagram @maras_cooking_corner

Dom

Više nikada nećete kupovati Ferrero Rocher uz ovaj recept!

Mia Vodopija 17. siječnja 2022.

Moramo priznati da nam je Ferrero draži od Raffaella

Došle ste s posla u popodnevnim satima i jede vam se nešto slatko. Niste htjele svratiti u obližnju slastičarnicu, želite nešto same napraviti. Ima nešto posebno u tom osjećaju vaganja, mjerenja, miješanja, miksanja i oblikovanja prstima.

Na 20-ak minuta ne razmišljate o problemima, o stresu svakodnevice, o tome što trebate ili ne trebate napraviti… dok pripremate keksiće, kuglice, kolače ili torte, u vašoj kuhinji postojite samo vi i vaše kreacije.

S obzirom na to da sve volimo čokoladu, lješnjake i naravno šećer, zašto ne bismo napravile jedan recept zbog kojeg više nećemo trošiti 60-ak kuna u dućanima? Govorimo o receptu za jedan jedini i neponovljivi Ferrero Rocher.

Instagram @maras_cooking_corner

Sastojci

  • 1 pakiranje okruglih oblatni
  • 100 g pečenih lješnjaka
  • 200 g čoko nugat krema po vašem izboru
  • 150-200 g napolitanki od lješnjaka
  • 200 g čokolade
  • 50 g maslaca

Priprema

Odvojite oko nekoliko lješnjaka. Preostale lješnjake blendajte par puta u blenderu, da budu sitno nasjeckani. Napolitanke isto kratko sameljete u blenderu, ali tako da budu krupnije nasjeckane.

Instagram @maras_cooking_corner

Od sjeckanih lješnjaka odvojite koji gram za glazuru, a ostatak pomiješajte s čoko nugat kremom i napolitankama. Okruglu oblatnu narežite tako da imate kvadrat oko svake polulopte. Dvije polulopte napunite filom, da ne budu prepune, stavite između njih cijeli lješnjak i spojite. Ponovite sve dok ne potrošite filu.

Stavite u frižider da se slegne. Nakon toga, izrežite višak oblande, da dobijete prave kuglice. Za glazuru otopite na pari čokoladu s maslacem i na kraju ubacite one lješnjake koje ste ostavili po strani. Prelijte svaku kuglicu ovom glazurom sa svih strana.

Instagram @maras_cooking_corner

Pričekajte da se glazura stegne i uživajte u svojim Ferrero Rocher kuglicama!