FOTO by Instagram @travelboutique.rs / @getawaycentre

Putovanja

Više nam ne treba viza da odmorimo na čudesnom Tajlandu!

Una Lora Banjac 04. lipnja 2024.

Od 1. lipnja smo ušli na visa exemption listu!

Kraljevina Tajland je zemlja toliko lijepa i posebna da za nju bez puno razmišljanja možemo reći da je pravi raj na zemlji!

Instagram @top_holidays_mne

Zadnjih su godina putovanja u magični Tajland postala sve popularnija, a to će se dodatno pojačati činjenicom da je od 1. lipnja ove godine za mnoge države ukinuta viza koja je inače bila neophodan dio ulaska u zemlju.

Što to znači?

Hrvati sada u Tajlandu smiju boraviti 60 dana, a ako naš boravak želimo produžiti za još 30 dana, to možemo učiniti u bilo kojem imigracijskom uredu.

Po čemu je Tajland poseban?

Tajland je zemlja bogate kulture i povijesti, a ono što ga dodatno izdvaja od drugih su njegova neizmjerna prirodna bogatstva.

Ovo je zemlja tirkiznog i čistog mora, zelenila te prekrasnih plaži i otoka, a sastoji se od nekoliko različitih geografskih regija koje djelomično odgovaraju provincijskim skupinama.

Instagram @hrvatskiklubputnika

Sjever zemlje je planinsko područje tajlandskog gorja dok središtem zemlje dominira pretežno ravna dolina rijeke Chao Phraya koja se ulijeva u Tajlandski zaljev.

Južni Tajland sastoji se od uskog prevlaka Kra koji se širi u Malajski poluotok – ovaj dio pridonosi turističkom sektoru zahvaljujući svojim čistim plitkim vodama duž obala.

Neke od najpoznatijih lokacija su Phuket, Krabi, Ranong, Phang Nga i Trang

Za Tajland kažu da je zemlja nasmijanih ljudi, a ako se odvažite potegnuti do tamo – sigurni smo da osmijeh neće izostati ni s vašeg lica!