FOTO by Instagram @victoriabonya @amazing_marina

Zabava

VIDEO: Ruskinje režu original Chanel torbice u znak protesta

admin 07. travnja 2022.

Nekoliko videa koji nisu za trendseterice slabog srca...

Kada se svjetske sile odluče “igrati politike” najčešće su žrtve obični smrtnici koji prvi osjete probleme na svojoj koži. Takav je slučaj u Rusiji koju je posljednjih mjeseci udario niz sankcija vezanih za gospodarstvo, ekonomiju, a nažalost i modu. 

Globalni modni div Chanel zabranio je uvoz svoj torbica u Rusiju i tako onemogućio svim ruskim trendsetericama praćenje novih modnih trendova ovih luksuznih modnih dodataka. Nije dugo trebalo da se nekoliko odabranih ruskih influencerica digne na noge i kratkim video zapisima pokažu svoje mišljenje o ovom francuskom brendu.

Ako Chanel House ne poštuje svoje klijente, ne poštujemo ni mi njihove proizvode

Svi oni slabog srca ne bi trebali nastaviti čitati ovaj članak jer u nastavku donosimo Instagram video zapise u kojima ruske influencerice nožem, pa čak i škarama za živicu, uništavaju luksusne modne dodatke, tj torbice brenda Chanel.

Prva na scenu stupa ruski model Victoria Bonya koja s industrijskim škarama i malenom crnom Chanel torbicom izražava svoje mišljenje. U svega nekoliko sekundi torbica je uništena, a nekoliko tisuća dolara odlazi u vjetar. “Bye Bye” – napisala je uz objavu koju prati 9,3 milijuna fanova.

Nakon što je zatvorio svoje trgovine u Rusiji, Chanel je prestao prodavati svoje proizvode ljudima koji ih namjeravaju odvesti u zemlju, što je potez za koji su se neki ruski kupci žalili da je antiruski. Nekoliko ruskih influencera i ljudi iz javnog života optužilo je brend za “rusofobija na djelu”.

Druga na scenu stupa TV voditeljica i glumica Marina Ermoshkina, koja ima 299.000 pratitelja na Instagramu. Ona je otišla korak dalje i za uništavanje skupocjene tamnosive torbice koristila velike vrtne škare kako bi posao bio što efikasnije obavljen.

Nijedna torba, niti jedna stvar nije vrijedna moje ljubavi prema mojoj domovini. Nije vrijedna mog poštovanja prema sebi,” napisala je u svom opisu videa.

DJ Katya Guseva, koja ima 587.000 pratitelja na Instagramu, rekla je da je, uz inspiraciju gore navedene voditeljice Marine, škarama izrezala svoju crnu Chanel torbicu.

Uvijek sam sanjala da će se Chanel torbica pojaviti u mom ormaru, i konačno sam dobila jednu prošle godine”, napisala je u tekstu. “Ali nakon što sam saznala za politiku brenda prema Rusima, odlučila sam ukloniti ove torbe iz svog svakodnevnog života dok se situacija ne promijeni.”

Ja sam protiv rusofobije i protiv brenda koji podržava rusofobiju i diskriminaciju žena na temelju nacionalnosti. Mi ruske djevojke smo lijepe bez obzira imamo li Chanel torbu ili ne“, nastavila je.

Ne želimo ulaziti u razloge i uzroke svega što se događa, ali moramo priznati da nam nije bilo svejedno dok smo gledali uništavanje skupocjenih Chanel torbica.