FOTO by Miller and McClure Opticians

Zabava

VIDEO: Optičar otkrio kako spriječiti zamagljivanje naočala prilikom nošenja maske

Krešimir Šustić 17. srpnja 2020.

Odlična pomoć svima nama koji nosimo dioptrijske ili sunčane naočale!

S obzirom na to da smo u gradskom prijevozu, trgovinama i ostalim zatvorenim prostorijama dužni nositi maske za lice, mnogi od nas koji nose dioptrijske ili sunčane naočale suočavaju se s problemom zamagljivanja stakla.

Osim što nam je iritantno znojiti se pod platnom koje nosimo kako bi zaštitili sebe i ljude koji se nalaze oko nas, dodatnu neugodu stvara isparavanje toplog zraka koji u potpunosti zaklanja vidno polje.

Optičar iz Velike Britanije odlučio je snimiti koristan video i podijeliti tri savjeta koja će nam olakšati takve situacije, te u potpunosti eliminirati paru.

Preporučuje da naočale nosimo na vrhu maske, zbog čega će okviri formirati svojevrsni pečat, držeći masku tijesno na licu, što znači da manje zraka dolazi kroz vrh i zamagljuje stakla.

Iduće što Gordon predlaže je oblaganje vrha maske papirnatom maramicom ili salvetom prije nego što je stavimo na lice jer kako i u videu pokazuje, to u potpunosti sprječava znojenje i zamagljivanje.

Zadnji hack je da vežemo dva čvora čim bliže platnu na gumicama koje drže masku, što nam osigurava da se maska ​​stegne na licu i ne propušta zrak prema naočalama.

Na internetu su se pojavile teorije o korištenju pjene za brijanje, paste za zube ili čak metiliranog alkoholnog pića, ali njegov je savjet da se to ne radi jer se tako mogu oštetiti naočale.

U nastavku pogledajte video i uvjerite se sami u jednostavne čarolije ovog majstora.