Zabava

VIDEO: Najpoznatije krdo slonova uzelo zasluženi odmor

admin 09. lipnja 2021.

Nakon 500km hodanja kroz Kinu jednogodišnja migracija je pauzirana i vrijeme je za odmor

Nakon više od godinu dana putovanja krdo slonova na nezapamćenom migracijskom putovanju primijećeno je kako se odmara i skuplja snagu za nastavak. Ovo krdo osvojilo je srca javnosti kada su prvi put primijećeni na putovanju daleko od svog prirodnog staništa.

Na svom su putovanju prolazili kroz mnoga naseljena mjesta te su čak imali i vojnu pratnju koja je pazila da sve protekne u najboljem redu.

Tim koji ima zadatak nadgledati krdo upravo je podijelio video koji svjedoči tome kako su uzeli zasluženi odmor. Locirani su u jednoj šumi na rubu naselja Xiyang u provinciji Yunnan.

Znanstvenici kažu da je ovo petnaestomjesečno putovanje najudaljeniji migracijski put ovih ugroženih vrsta i za sada je neobjašnjivo zašto su krenuli na tako dalek put.

Ovu nezapamćenu pustolovinu na društvenim mrežama prati čitav svijet, a slonovi su stekli brojne obožavatelje. Snimke koje prikazuju ove divove kako lutaju gradskim ulicama postale su hit, a najveća pustolovina odvila se kada su prolazili kroz Kunming – grad veličine Houstona.

“Za sada nam je cilj držati slonove na ruti što udaljenijoj od naseljenih područja. Koristimo bespilotne letjelice kako bismo pratili kretanje slonova, ali usmjeravanje slonova dalje od naseljenih područja predstavlja ogroman napor” – izjavili su iz tima zaduženog za praćenje.

Budući da je jedna članica krda na svijet donijela mladog slonića ne čudi da je krdo stalo i osjetilo potrebu za pauzom.

Vjeruje se da je krajnji cilj putovanja rezervat prirode Mengyangzi u Xishuangbanni, koji se smatra njihovim izvornim domom.