FOTO by Vibela design

Moda

Vibela design – modne kreacije koje spajaju vintage i retro estetiku s modernim vremenom

Daria Lovrić 15. rujna 2022.

Atraktivan dizajn koji će svaku ženu istaknuti u masi i unijeti raskoš u tmurnu jesen...

Vrijeme u kojem živimo, uz ubrzan način života nameće nam svakih nekoliko mjeseci nove modne trendove i „jednake“ modne komade niske kvalitete u skoro svakom dućanu. Ponekad imamo osjećaj da se svi nalazimo unutar jednog okvira, izgledamo jednako, oblačimo se jednako i sviđaju nam se iste stvari.

Vibela design 1
Vibela design

Nesvjesno prihvaćamo nametnute ideale ljepote i trendove u modnom svijetu, dizajnu interijera, make up industriji i drugim granama. Potiskujući svoju kreativnost, nakon izvjesnog vremena shvaćamo da se po ničem ne ističemo u masi i da je vrijeme za promjene.

Za početak, važno podići kriterije i ustupiti prvo mjesto kvalitetnim odjevnim komadima. Iako je pametnije uložiti u jedan odjevni komad koji će oslikavati našu osobnost, biti upečatljiv i kvalitetan, često posežemo za sezonskim odjevnim komadima niže cijene i kvalitete koje ćemo zaboraviti nakon određenog vremena.

Vibela design 2
Vibela design

Ukratko, važno je osvijestiti vlastiti stil i kupovati odjeću, obuću i modne dodatke koji  su kvalitetni i uklapaju se u osobni stil. U potrazi za višenamjenskim, bezvremenskim i efektnim odjevnim komadima naišli smo na božanstvene kreacije s potpisom domaćeg brenda Vibela design.

Vibela design – način života pretočen u dizajn

Hrvatski brend Vibela nastao je iz ljubavi prema retro i vintage modi, dizajnu, šivanju, ručnom radu, te odjeći s pričom.

Vibela design 3
Vibela design

Vibela design domaći je brend koji nas je svojim upečatljivim komadima osvojio na prvi pogled. Modnim i ukrasnim ručno rađenim komadima idealan je izbor za žene koje vole i prihvaćaju svoju ženstvenost, bez obzira na konfekcijsku veličinu i broj godina i žele biti primijećene.

„Uvijek potičem žene da ostanu svoje i uklope moj dizajn u svoj stil. Mi dizajniramo višenamjenske, bezvremenske, udobne i elegantne komade za koje znamo da će kupci s povjerenjem posegnuti za njima bilo koji dan u tjednu.“ – poručuje nam Ivana Filipović, glavna kreativka brenda Vibela design.

Vibela design 4
Vibela design

Posebnost Vibela modnih komada leži u spoju vintage i retro elemenata s modernim vremenom. Unutar bogate ponude odjevnih komada i modnih dodataka pronaći ćete limitiranu seriju proizvoda s domaćim potpisom i unikatne proizvode.

„Naši kupci dobivaju originalne održive komade koji su moderni i koji će trajati cijeli život.“ – poručuju nam iz Vibela dizajna.

Vibela design 5
Vibela design

Mnogi ljudi misle da je vintage samo moderan naziv, izmišljen za rabljenu odjeću. Međutim, razlika je velika, nešto poput razlike između oldtimera i rabljenih automobila. Sam vintage pojam proizašao je iz vinske terminologije, označavajući godine ili mjesta u kojem je proizvedeno posebno vino vrhunske kvalitete.

Općenito, vintage je nešto iz prošlosti visoke kvalitete i dugotrajne vrijednosti, posebno nešto što predstavlja najbolje od svoje vrste. Upravo s tom definicijom možemo poistovjetiti i Vibela bezvremenske modne kreacije.

Vibela design 6
Vibela design

Gdje pronalazite inspiraciju?

„Inspiraciju crpim iz svega što volim, muzike, filmova, ljudi. Kao osoba sam vrlo kompleksna i naizgled volim suprotne stvari, od nježnih mjuzikla iz pedesetih godina prošlog stoljeća, slatkih kombinacija i pastelnih boja, do moje omiljene crne boje i dark muzike, te fiktivne stvarnosti iz SF filmova koje obožavam. Prošlost gledam kroz ružičaste naočale, dodajem joj bajkovite elemente, čime stvaram neku svoju verziju sadašnjosti i viziju budućnosti. Inspirirana sam klasičnim retro ženstvenim modelima, a poseban mi je gušt stvarati ih od neobičnih i zanimljivih tkanina. U kolekcije volim uklopiti uz nove tkanine, redizajn i recikliranje gotove odjeće i originalne vintage komade.“ – s osmijehom na licu poručuje nam Ivana.

U kolekciji brenda Vibela design možete pronaći prepoznatljive kreacije za žene, dječju liniju Vibela Kids, te platnene torbice i pregače pod nazivom Vibela Home.

Vibela design 7
Vibela design

Našu pažnju privukle su ikonske kreacije za žene, poput traper jakni, midi suknji zanimljivog kroja i efektne torbice koje će zaokružiti čitavu priču i podići cijeli LOOK na jedan viši nivo.

Spajanje različitih materijala, retro uzoraka i živopisnih boja u jedan modni komad uz bezvremenski kroj rezultira očaravajućim statement komadima koji ne izlaze iz mode. Vibela modni komadi idealan su izbor kad se želimo istaknuti i biti primijećeni, a u isto vrijeme odisati samopouzdanjem i profinjenošću.

Vibela design 8
Vibela design

Osim što nas je očarao upečatljivim dizajnom, brend Vibela design podržava takozvanu „sporu modu“ i trudi se raditi „bez otpada“. Primjerice, od ostataka tkanine rade se torbice za kupovinu i razni modni dodaci. Tako Vibela design pomaže zajednici, a i često sudjeluje u humanitarnim akcijama.

„Želim svom djetetu ostaviti čim bolji svijet. Često kupujem rabljenu i recikliranu odjeću i obuću. Prednost, prilikom kupovine uvijek dajem malim proizvođačima i lokalnim tvrtkama. Na taj način dajem svoj doprinos održivom razvoju. Razumna kupovina i kupovina od lokalnih malih proizvođača, osim pozitivnog ekološkog utjecaja korisna je za razvoj lokalne zajednice i društva u cjelini.“ – napominje kreativka iz Vibela dizajna.

Vibela design 9
Vibela design

Hrvatska modna scena obiluje mnoštvom kreativnih dizajnera koji nas svake sezone iznova oduševljavaju svojim remek djelima. Ipak, Vibela design brend jedan je od naših favorita u čijim ćete kreacijama definitivno biti primijećeni, elegantni i posebni.

Istinske zaljubljenice u modu znaju da je jesen najraskošnije godišnje doba, idealno za kreiranje osebujnih lookova koji će se istaknuti u masi dosadnih svakodnevnih kombinacija.

Vibela design 10
Vibela design

Upravo je zato sada pravi trenutak da škicnete ponudu Vibela design, koje često možete vidjeti i u sklopu sajmova koji okupljaju Hrvatske dizajnere, a za sve aktualnosti ih zapratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram.