Promo

Vaše omiljeno piće nosi ozbiljne posljedice za kožu 

PR 15. siječnja 2020.

Pivo, crno i bijelo vino, votka ili tekila - što pijete?

S obzirom na to da je sezona zabava uvijek aktualna, švedski skintech brend FOREO odlučio je ukazati na probleme koje konzumacija alkohola uzrokuje vašoj koži, a jedan od najpogubnijih za ten je definitivno tekila.

FOREO Institut u Stockholmu istražio je posljedice konzumacije alkohola na kožu te je istraživanje pokazalo da uz tekilu, pivo, vino i votka najpogubnije djeluje na vaš ten.

Ukoliko primijetite nepravilnosti na vašoj koži, postoji mogućnost vas je zahvatio Mamurluk kože, a da toga niste niti svjesni.

Alkoholna pića koja loše utječu na vašu kožu, počevši od onog s najgorim posljedicama su:

  • Tekila
  • Votka
  • Pivo
  • Bijelo vino
  • Crno vino

Generalno, sva alkoholna pića loša su za ten jer izazivaju dehidraciju kože, dodatno ističu pore te pridonose starenju kože.

Istraživanje pokazuje da su omiljena alkoholna pića na zabavama tekila, vino, pivo i votka, a upravo su ti alkoholni favoriti najgori odabir za vašu kožu, iako za njima ne zaostaje niti svjetski popularan šampanjac.

Istraživanje pokazuje da konzumacija svakog alkoholnog pića djeluje drugačije na vašu kožu. Ispijanje piva izazvat će natečenost, crno vino će pak rezultirati iritacijom kože, a ako se odlučite za bijelo vino, moguća je pojava crvenila. Konzumacijom tekile i votke, najveća je vjerojatnost izbijanja akni i prištića. Međutim, dobra vijest je da mi imamo rješenje za blistavu kožu, čak i ako odlučite uživati u alkoholnim napitcima tijekom vikenda – temeljito čišćenje i hidratiziranje odgovarajućim proizvodom drastično će smanjiti posljedice mamurluka na vašoj koži!”, napominje Dalia Fernandez, voditeljica Odjela razvoja proizvoda tvrtke FOREO.

Svi znamo da siječanj ne može proći bez učestalog vatrometa, koji uzrokuje širenje prljavštine, dima, čađe i prašine u zraku i to zasigurno negativno utječe na vašu kožu. Ispitivanje je pokazalo da ljudi ne uzimaju u obzir taj aspekt svjetlosnog spektakla, ali skretanjem pozornosti na učinke vatrometa i alkohola na kožu, možda osvijestimo čitatelje na pridavanje veće pažnje njezi i čišćenju kože.”,Fernandez nastavlja.

Rezultati istraživanja koje je provelo Američko nacionalno društvo za istraživanje raka, pokazalo je da upotrebom pirotehnike nastaju čestice poput prljavštine, dima, čađe i prašine, koje su štetne za vašu kožu.

Iako jedan vatromet neće izazvati nikakvu štetu, upotreba velikog broja pirotehničkih sredstava tijekom zimskog perioda odgovoran je za povećanje štetnih čestica u zraku na nevjerojatnih 42%.

Kombinacija prašine i prljavštine može pridonijeti pojavi akni, upalnih procesa na koži i hiperpigmentaciji, dok dim i čađa pospješuju starenje kože.

Ipak, ne obazirite se na ove užasavajuće činjenice ako je čišćenje lica sastavni i uobičajeni dio vaše svakodnevne rutine. LUNA mini 3 uređaj vam omogućava jednostavno čišćenje lica i odgovara svakom tipu kože, a također će vam pomoći da s vaše kože izbrišete sve posljedice bilo kakve proslave.

S druge strane, ako vaša koža zahtijeva revitalizaciju,opuštanje i hidrataciju, tu je UFO pametna maska za lice koja će vašoj koži pružiti tretman ravan onima u kozmetičkim salonima te na jednostavan način smanjiti vidljivost pora i natečenost lica u samo 90 sekundi.

Za više informacija o tome kako FOREO može pomoći izbrisati mamurluk s vaše kože, posjetite www.foreo.com.