FOTO by JYSK

Dom

Uz odlične ideje i ponudu nije problem urediti radnu sobu na vrijeme

admin 27. kolovoza 2021.

Nova sezona donosi i nove radne pobjede

Ljetu i godišnjim odmorima lagano dolazi kraj i vjerujemo da ste svi napunili svoje baterije za uspješan ulazak u novu sezonu. Iako se nadamo da će ove jeseni sve biti normalno, prošle godine školarci, studenti i zaposleni morali su naučiti raditi u svoja četiri zida i sve obaveze rješavati iz udobnosti radne sobe.

Na početku je sve djelovalo idealno, ali kroz neko vrijeme velika većina se zaželjela svojih učeničkih klupa i ureda. 

Razlog tome najviše leži u tome što smo socijalna bića naviknuta na interakciju s drugima, ali postoji i nekoliko manjih, jednako bitnih faktora.

Vaša radna soba ili radni prostor u domu postalo je mjesto u kojem ste počeli provoditi puno više vremena, a ako taj prostor ne prati neka pravila “kućnog ureda” boravak u njemu postaje naporan i iscrpljujući.

Ako postoji i najmanja šansa da ćemo i ove jeseni više vremena provoditi radeći od kuće vrijeme je da razmislimo o nekoliko stvari koje bi nam tu situaciju mogle olakšati. 

U nastavku vam donosimo 3 esencijalne stvari na koje morate obratiti pozornost kako bi mogli nesmetano raditi.

1) ERGONOMSKE STOLICE

Milijunima godina evolucija je prilagođavala čovjeka, naučila ga da hoda, trči i lovi. Dugotrajno sjedenje u uredu ili sati provedeni za video igricama aktivnosti su na koje evolucija nije računala i na nama je da se prilagodimo sjedilačkom načinu života.

Pobrinite se da pronađete udobnu, ergonomsku uredsku stolicu koja osigurava pravilnu potporu vašim leđima i pravilno sjedenje.

Udobna i odgovarajuća uredska stolica omogućit će vam da se više koncentrirate na posao, a manje u bol na leđima. Unutar JYSKa pronašli smo nekoliko modela koji će svojim konstrukcijskim karakteristikama, čvrstoćom i trajnošću osigurati nesmetan rad.

Stolice za šefove

Iz bogate ponude odlučili smo izdvojiti TAMDRUP stolicu u kojoj ćete se osjećati kao pravi šef. S visokim naslonom, podstavljenim sjedištem i naslonima za ruke, to je vrhunski izbor uredske stolice.

TAMDRUP je prilagodljiva po visini i izuzetno udobna tijekom duljih razdoblja sjedenja. Sadrži funkciju nagiba tako da samo sjednite i opustite se, leđima oslonjeni na naslon, umjesto da se naslonite preko stola. Površina joj je od umjetne kože kako bi se lako čistila i održavala.

Gaming stolice

Ako ne radimo onda se zabavljamo, a igranje igrica je jedan od načina opuštanja. Najveći problem igrica je taj što nam ne dopuštaju da se odvojimo od njih pa tako naše igranje može potrajati i nekoliko sati.

Kvaliteta gaming stolice od iznimne je važnosti za modernog kompjuteraša i aktivnog gamera.

Ergonomska gamerska stolica pravilno će poduprijeti kralježnicu te će osigurati pravilno sjedenje uz monitor ili laptop. U nastavku vam donosimo nekoliko modela gaming stolica iz JYSK ponude po odličnim cijenama.

RANUM stolica

Iz ponude izdvojili bismo RANUM gaming stolicu s LED rasvjetom koji se može podesiti po visini, a ima funkciju postupnog naginjanja za ublažavanje povratnog pritiska tijekom višesatnog sjedenja.

Gaming stolica može poslužiti i kao domišljat, moderan i kvalitetan poklon vašem dežurnom informatičaru. 

2) RADNI STOL

Radni stol još je jedan od ključnih elemenata u uredu koji mora udovoljavati određenim zahtjevima. Ono što vam treba je funkcionalan radni stol s mogućnošću podizanja i spuštanja ili sklapanja te dovoljno prostora za rad za stolom i nekoliko ladica za odlaganje papira i dokumenata. 

Unutar JYSKa pronašli smo velik izbor različitih modela, veličina, boja i materijala radnih stolova koji će zasigurno odgovarati vašem stilu. Možete birati između relativno jednostavnih modela stolova za računala do kompletnih rješenja koja uključuju stol, ladice, police i gornje police. 

Takva kompletna rješenja praktična su za one kojima je potreban dodatan prostor za mape s osobnim dokumentima ili dokumentima za kućanstvo ili ladice za papir za pisač, kemijske i drvene olovke. Dobra organizacija čini pola obavljenog posla.

Radni stol SLANGERUP

Iz ponude kvalitetnih stolova izdvajamo radni stol SLANGERUP koji osigurava prilagođavanje visine ovisno o željama i potrebama. Ovaj radni stol omogućava statodinamičko rasterećenje pri radu, čime se povećava produktivnost i čuva zdravlje.

Visinu radnog stola lako se može podesiti pomoću ručice za električno podešavanje između 68 i 119 cm. Tako sami možete odrediti najbolji položaj za stajanje i sjedenje.

3) RASVJETA

Iako je idealna situacija da smo gotovi s poslom prije no što padne mrak ponekad se dogodi da količina zadataka iziskuje da ostanemo za radnim stolom duže od očekivanog. 

Često stropna svjetiljka nije dovoljna i moramo se okrenuti dodatnim rješenjima u vidu stolne lampe kako bismo stvorili najbolje uvjete za rad u večernjim satima.

U nastavku vam izdvajamo nekoliko modela koji će vam pomoći da otjerate mrak iz vaše radne sobe i sav fokus posvetite rješavanju zadataka.

Dekoracija radnog prostora

Nakon što ste odabrali komade koji najviše odgovaraju vašoj viziji radnog prostora vrijeme je da taj isti prostor uredite s malo zelenila ili dekorativnih stvarčica.

Jeste li znali da zelenilo u vašem radnom prostoru povećava produktivnost za 15%? 

Osim zelenila dobra ideja za podizanje radnog prostora može biti i dodavanje toplih boja u njega, a novi tepih, slika ili boja zida bit će dovoljni za razbijanje monotonije.

Nadamo se da ste pronašli svoje komade kojim ćete osvježiti svoj radni prostor, a za još više inspiracije posjetite JYSK web stranice, kao i njihove društvene mreže Facebook i Instagram.