FOTO by I said yes

Dekor

Uz “I said yes” vodiče još je slađe izreći sudbonosno DA!

PR 16. veljače 2021.

Osim što u ponudi imaju vodič za mladenku koji će znatno olakšati cjelokupnu organizaciju vjenčanja, ovaj kreativan tim nije zaboravio ni na kumu...

“I said yes” je brend koji slavi najljepše trenutke života, a u svom asortimanu ima vodič kroz organizaciju vjenčanja i vodič za kume.

Brend je vođen mišlju “manje je više”, pa su stoga vodiči minimalistički dizajnirani i idealni za sve mladenke i kume koje vole jednostavnost i profinjenost, a unutrašnjost vodiča je bogata sadržajem i pruža im sve potrebne informacije za organizaciju te prostor za vlastito planiranje.

Vodiči su napravljeni na temelju dugotrajnog istraživanja problema stvarnih mladenki i kuma, te je na temelju tog istraživanja nastao čak i diplomski rad.

Po čemu su ovi vodiči toliko posebni?

1. Nisu šturo napisani i ograničeni, nego se u potpunosti mogu prilagoditi mladenki/kumi 

Kalendar nije numeriran tako da mladenka/kuma može početi planirati kad god poželi, ima mnogo praznog prostora za vlastite bilješke i nije raspoređen po mjesecima jer mladenka/kuma može odlučiti da nešto riješi prije a nešto kasnije, ali ipak ima checklistu da je upozori na sve što se treba napraviti. 

2. Sadrže savjete za mladu/kumu 

Vodič „I said yes!“ broji ukupno 28 savjeta za mladu, dok vodič „I said go girl!“ broji 31 savjet za kumu. 

I said yes  – Primjerice kod dijela za pozivnice vodič sadrži: trendove pozivnica kako bi mladenka znala što je trenutno u modi, prostor za skicu savršene pozivnice, primjere teksta za pozivnice kao inspiraciju, prostor za probni tekst i prostor za završni tekst, a kod dijela vjenčanica: savjet za biranje modela prema građi mladenke, prostor za upisivanje dogovorenih termina probe, prostor za upisivanje i uspoređivanje modela haljina koje su se mladenki svidjele i bilješke.  

I said go girl – Primjerice  na početku samog vodiča se nalazi „Uvod u kumstvo“ u kojemu se objašnjava koji su kumini zadaci, koje su njene uloge, što ona plaća, koje su joj zajedničke dužnosti s kumom itd., a onda slijede segmenti koji vode kumu korak po korak do toga da bude najbolja kuma na svijetu.

U vodiču će pronaći dio financija u kojem se objašnjava kako izdržati financijski pritisak, kako odrediti budžet ili napraviti plan štednje, pronaći će i dio za isprobavanje vjenčanica u kojem se objašnjava kako pomoći mladoj s isprobavanjem vjenčanica, ili dio za planiranje djevojačke koji se smjestio na ukupno 34 stranice i ima sve što je potrebno kako bi se isplanirala najbolja djevojačka ikad.  

3.  Dolaze u poklon kutiji 

Vodič kroz organizaciju vjenčanja „I said yes“ dolazi u luksuznom pakiranju koje podrazumijeva poklon kutiju krem boje s mašnom, a na samoj kutiji nalaze se imena mladenaca otisnuta zlatnom folijom. Vodič za kumu dolazi u sličnom pakiranju, razlika je samo u boji kutije i folije – kutija vodiča za kumu je rose gold boje, a folija je bijela, te se uz ovaj vodič dobiva i kartica „Hoćeš li mi biti kuma?“. 

Iza ovog brenda stoji Meggie Štenta (buduća Topić) koja nam u nastavku donosi svoju priču. 

Ovo nije klasična priča u kojoj sam se zaručila i odlučila plasirati svoj planer. Sve je počelo puno ranije…Zaposlila sam se u trgovini začina i znam, sigurno ne vidite nikakvu povezanost.

Ali, kako sam oduvijek bila kreativka i u svemu vidjela neku priliku, izloge sam pretvorila u pravu malu čaroliju! To je naravno primijetila moja kolegica koja je imala svadbu za samo nekoliko mjeseci i pitala me bi li joj htjela dekorirati jednu salu. Tu je sve počelo.

Reakcije gostiju bile su neprocjenjive – pljeskali su mi, dolazi do mene čestitati na dekoraciji, hvalili, a onda je došla i mlada i vidjela što sam napravila. Osmijeh od uha do uha, suze u očima i čvrsti zagrljaj. Učinila sam mladu sretnom – tada sam znala da je to ono što želim raditi svaki dan!  

Fakultet me odvraćao od vjenčanja. Konstantno ulaganje truda i napora u kolokvije, ispite, projektne zadatke…Ali nekako uvijek sam se vraćala na to. Tijekom svih tih godina, konstantno sam dobivala upite za dizajn pozivnica, save the date kartica, rasporeda sjedenja i sl., a onda se pojavila kap koja je prelila čašu –  Filip.

Tek sam na zadnjoj godini fakulteta upoznala Filipa. Vrlo brzo je to preraslo u nešto ozbiljno, te sam nakon samo par mjeseci imala prsten na ruci. Počeli smo planirati u najgorem mogućem periodu, u doba Corone. Ali s druge strane rezultiralo je odlično, jer inače ne bi nastao vodič! Kako smo imali više vremena za planiranje pošto su se svi termini s 2020. pomaknuli na 2021. pa smo trebali odgoditi svadbu na 2022., odlučila sam nam kreirati naš vlastiti planer! A kada sam ga konačno kreirala, bilo mi je žao da ga samo mi imamo! 

Odlučila sam i s drugim parovima podijeliti ovaj proizvod koji neće biti “samo za ukras” nego će im stvarno pomoći, uljepšati im planiranje vjenčanja i služiti kao lijepa uspomena. I tako je sve krenulo. 

Nisam htjela napraviti proizvod koji će samo meni biti dobar. Htjela sam da bude prilagođen budućim mladenkama. Zato sam pitala prijateljice koje su se udale koji su im bili najveći problemi tijekom planiranja, jesu li imale neki planer, kakav im je bio, jeli im nešto nedostajalo ili bilo viška, što bi trebalo više naglasiti, za što pustiti najviše prostora…

Raznim anketama na društvenim mrežama u obliku Google ankete ili Instagram story-a prikupila sam još jako puno informacija u vezi problema mladenki koje trenutno planiraju vjenčanje i sve svoje napore usmjerila u to da ih buduće mladenke uz pomoć vodiča lakše prođu. 

Tako je zapravo cijela ta moja ideja postala i diplomski rad, te se na ukupno 80 stranica radilo razne analize i testove kako bi se u konačnici dobio vodič kroz organizaciju vjenčanja u potpunosti prilagođen budućim mladenkama. Od ideje došlo se do diplome. Baš iz tog razloga što je nastao na temelju raznih istraživanja i dugotrajnog rada, ne zovem ga planerom nego vodičem, jer doslovno vodi korak po korak do savršeno isplaniranog velikog dana.  

Sada mi je srce svaki dan ispunjeno jer znam da sam napravila nešto što će nekome pomoći, što će ga razveseliti, što će voljeti. Vjerujem da će se svi ti parovi koji će naručiti vodič za 10, 20 godina sjesti uz čašu vina i prisjećati se svojih lijepih trenutaka. 

Ove vodiče ili set vodiča (I said yes! + I said go girl!) po promotivnoj cijeni možete naručiti putem Instagrama, a za detaljnije informacije pratite i njihovu Facebook stranicu.