FOTO by Instagram @timotej / @agnieszka.misiewiczgaj

Putovanja

Uvala na otoku Braču u obliku sireninog repa očarava svojom ljepotom

Daria Lovrić 28. srpnja 2023.

Sumartin – mirno mjesto predivne ljepote okruženo najljepšim uvalama i zaljevima...

Jadranska obala je vrlo razvedena i krije mnoštvo čarobnih uvalica i zalijeva, malenih otočića bajkovite ljepote i rustikalnih primorskih gradića.

Odbrojavajući dane do odlaska na godišnji odmor, vrijeme provodimo u potrazi za najljepšim lokacijama duž hrvatske obale i skrivenim draguljima koji će nam uljepšati slobodne dane.

Sumartin na Braču – nova top ljetna destinacija

Sumartin je malo mjesto smješteno na krajnjem istoku otoka Brača. Čak i u srcu turističke sezone ovdje možete pronaći mir i bajkovitu atmosfera. Kako bi i oni željni zabave maksimalno uživali, za samo 20 minuta automobilom mogu stići u Bol, bračko “središte” zabave.

Sumartin su osnovale izbjeglice iz Makarskog primorja i sa sobom donijele dio lokalne kulture pa Sumartin narodnim nošnjama i govorom domaćina odskače od drugih bračkim mjesta.

Iako se radi o malom mjestu, okružen je najljepšim zaljevima, uvalama i kupalištima te čuva vrijednu hrvatsku baštinu. Franjevački samostan obiluje slikama venecijanskih majstora, zlatarskim predmetima te mnoštvom knjiga.

Svojim posjetiteljima Sumartin pruža brojne mogućnosti i idealno je mjesto za one koji žele uživati u čarima uvala.

Neke od njih su Rasotica, Zukovik, Radovnja, Studena, Zvirje i Spilice, a svojim pješčanim i šljunčanim plažama nude miran odmor daleko od gradske vreve i mnoštva ljudi.

Lijepe plaže i kristalno čisto more pravi su mamac za posjetitelje diljem svijeta – obitelji s djecom, grupe prijatelja, ali i zaljubljene parove.

Idete li ovih dana na godišnji odmor, posjetite Sumartin 02.08. i uživajte u najpoznatijoj fešti „Gospe od Anđela“.