Uspješni nekonvencionalni modeli

Antonija Andabak 25. svibnja 2017.

Fashion modeli koji su svojom posebnošću apsolutni pobjednici modne scene

Jillian Mercado

Jillian Mercado je modni reporter i ima dijagnosticiranu mišićnu distrofiju radi koje je primorana koristiti kolica. Za vrijeme rada za modni časopis, upoznala je Nicolu Formichettija, umjetničkog direktora modne kuće Diesel.  Nekoliko mjeseci nakon njihovog susreta, prijavila se za casting dotičnog brenda koji je tražio mlade, urbane modele koji bi u novoj kampanji predstavljali kulturološke različitosti. Jillian se prijavila iz čiste radoznalosti i zabave – dobila poziv i postala jedno od zaštitnih lica modnog brenda Diesel.

View this post on Instagram

🐶

A post shared by jillian mercado (@jillianmercado) on

Daphne Selfe

U vrijeme mahnite opsjednutosti mladolikim izgledom i ljepotom, Daphne Selfe i više nego dobrodošao primjer da te dvije pojave nisu povezane neraskidivom vezom. Ova vremešna žena je u 68-oj godini izvanredne modne karijere zahvaljujući gracioznoj pojavi, visokim jagodicama i dugoj, njegovanoj sijedoj kosi. Danas  je ova 88-godišnjakinja  najstariji model koji nosi kreacije svjetski poznatih dizajnera Dolce & Gabbana, Tata-Naka and Michiko Koshino.

Moffy

Moffy nije poput drugih modela koje viđamo na naslovnim stranicama modnih časopisa. Nesumnjivo, Moffy je mlada, predivna, talentirana djevojka no nešto ju izdvaja iz mase drugih modela – gleda u križ. Upravo joj je strabizam, tj poremećaj položaja ili pokretljivosti očiju kod kojeg oba oka nemaju zajednički smjer gledanja, donio ogroman uspjeh i potpisan ugovor modne agencije Storm, koja je svojedobno otkrila i Kate Moss.

View this post on Instagram

Beep beep

A post shared by Moffy (@moffygathornehardy) on

View this post on Instagram

Feelin like a million euros in sexy new @mimi.wade !

A post shared by Moffy (@moffygathornehardy) on

Casey Legler

Casey Legler je žena koja snima isključivo editorijale za mušku odjeću. S čvrstim, izražajnim crtama lica i visinom od 185 cm, jasno je zašto je potpisala ugovor s prestižnom modnom agencijom Ford naravno, ugovor kojim se obvezala nositi samo mušku odjeću.

Shaun Ross

Rođen u New Yorku, afričko-američkog podrijetla , Shaun Ross je prvi albino model u modnoj industriji. Prvi put se u fashion krugovima pojavio sa samo 16 godina iako se primarno na svjetsku scenu želio probiti kao plesač pa je tako trenirao ples u prestižnoj Alvin Ailey školi plesa. U školi je često bio verbalno zlostavljan, nazivan raznim nadimcima. Usprkos tome, danas je uspješan i vrlo tražen model.

https://www.instagram.com/p/BUVD1B5lqHW/?taken-by=shaundross

https://www.instagram.com/p/BQTOmeBlNTz/?taken-by=shaundross

Diandra Forrest

Upravo poput njezinog kolege Shauna Rossa, Diandra Forrest je također albino model afričko-američkog podrijetla. S nevjerojatno predivnom besprijekornom kožom i nježnim crtama lica, Diandra je ultimativno jedinstvena. Rođena u gradskoj četvrti Bronxu, a modni skauti su je primijetili u shopping centru te je lansirali u zvijezde. Danas je Diandra majka koja čvrsto stoji iza svojih stavova o majčinstvu i dojenju u javnosti pa je tako s nekoliko tjedana starom kćerkicom prošetala pistom noseći je na prsima kako bi majkama dala poruku da ih nitko ne bi smio osuđivati radi dojenja na javnom mjestu.

View this post on Instagram

Skin like Porcelain #TBT Photo by Akos Simon

A post shared by Diandra Forrest (@diandraforrest) on

Winnie Harlow

Manekenka koja je svoj put do slave započela u reality showu America’s Next Top Model, boluje od vitiliga, poremećaja u pigmentaciji kože zbog kojeg je njezino tijelo i lice prekriveno svjetlijim mrljama. Unatoč tome što je tijekom odrastanja bila predmet ismijavanja, to je nije spriječilo da postane samopouzdana osoba i model koji upravo radi još uvijek prisutne diskriminacije i stigmatizacije, osvještava ljude da osoba treba slijediti svoje snove usprkos „manama“.