FOTO by M&S

Iće & piće

Uskršnje Gin&tonik jaje skriva malena alkoholna iznenađenja

admin 25. veljače 2021.

Unutar jajeta nalaze se čokoladice punjene omiljenim Pink Ginom

Iako je Uskrs udaljen još nekoliko tjedana već sada pronalazimo simpatična rješenja koja će poslužiti kao odlična dekoracija.

Ovaj puta naišli smo na veliko uskršnje jaje čija unutrašnjost skriva malene čokoladne jastučiće punjene Pink Ginom.

Veliko jaje je kombinacija ukusne mliječne čokolade i arome gin i tonika dok se prava čarolija događa kada ga protresete i začujete zveckanje malenih jastučića koje skrivaju svoje alkoholno iznenađenje.

Osim veselja koje donosi konzumacija ovog jajeta, odlično će se uklopiti u vaš uskršnji blagdanski dekor.

Nakon šunkice, rotkvica i mladog luka ovo jaje odlično će doći kao desert u sklopu uskršnjeg doručka ili ručka.

Ovo Gin&tonik jaje produkt je M&S supermarketa pa se možemo samo nadati da ćemo ga ugledati i negdje na našim policama. Ako se ne uspijete domoći ovog jajeta donosimo vam utjehu u vidu recepta za biskvitni Gin&tonik kolač.

SASTOJCI:

Biskvit:

  • Maslac – 200g
  • Šećer u prahu – 200g
  • Jaje – 4 komada
  • Brašno – 200g
  • Prašak za pecivo – pola čajne žlice
  • Limunova kora
  • Gin – 0,6dcl

Sirup i preljev

  • Šećer u prahu – 150g + ekstra za posip
  • Tonik – 125ml
  • Gin – 4 čajne žlice
  • Limun – 1 komad

PRIPREMA:

U posudi izmiksajte maslac i šećer te dodajte 4 jaja, jedno po jedno, a nakon svakog malo smjesu izmiksajte.

Dodajte brašno, prašak za pecivo i naribane limunove korice. Kao vrhunac smjese dodajte gin te sve miješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

Stavite smjesu u posudu za pečenje te pecite do 60 minuta na 180 stupnjeva.

Bacite se na pripremu sirupa. U posudu izmiješajte tonik i šećer u prahu. Stavite na laganu vatru i čim počne kipjeti maknite s vatre. Tekućinu podijelite na 3 djela.

Prvi dio vratite na vatru i oko minutu u njoj kuhajte limunove kriške koje na kraju idu na vrh kolača. Napravite u biskvitu par rupica i drugi dio tekućine izlijte u kolač. Treći dio tekućine pomiješajte sa šećerom u prahu i njome prelijte kolač.