FOTO by PR

Elegant

Upoznajte novi miris: YSL Libre kao spoj cvjetnih akorda i voćnih nota!

PR 05. svibnja 2021.

Njegov nježni biljni i voćni miris također se miješa s cvjetnim bogatstvom meke note đurđice

Parfemom Libre Eau de Toilette kultni miris brenda Yves Saint Laurent Beauté otkriva najsvježiju, najsjajniju i najženstveniju interpretaciju dosad, izraženu njegovom delikatnom svijetlom zlatno ružičastom bojom, inspiriranom poznatim prirodnim nijansama iz kolekcija Saint Laurenta.

Prozirnost. Bistrina. Autentičnost.” To su ključne riječi kojima su se vodili Anne Flipo i Carlos Benaïm, kreatori parfema Libre Eau de Parfum, kada su prilagođavali formulu za Eau de Toilette kako bi je učinili jednako odvažnom i provokativnom kao original, ali s jasnijom dozom intimnosti.

Prvo emocije, zatim djelovanje. Mirisni su kontrasti naglašeni stvaranjem fluidnog, prozračnog prostora među notama, čistog i jasnog poput beskrajnog plavog neba.

Dizajn mirisa Libre počiva na seksi i odvažnoj igri između dva glavna sastojka, posebno izrađenih za Yves Saint Laurent Beauté: aromatične raskošne lavande iz francuske Provanse i putenog apsoluta cvijeta naranče iz Maroka. Suvremenost ovog koncepta temelji se na napetosti između muževnosti njegova fougère sastava, klasične obitelji mirisa za muškarce, i krajnje ženstvenosti bijelog cvjetnog srca.

Inspiriran profinjenom aromom pupajućih listova čaja, nova sjajno zlatna nota bijelog čaja naglašava blistavost cvijeta naranče i pojačava svježinu lavande. Njegov nježni biljni i voćni miris također se miješa s cvjetnim bogatstvom meke note đurđice, ujedinjujući tako cijelu kompoziciju.

Lakši, svježiji i suptilniji od češće upotrebljavane note crnog čaja, bistar zlatni akord bijelog čaja, načinjen od kombinacije prirodnih i umjetnih sastojaka, čini parfem čistim i prozirnim.

Tražili smo način na koji bismo formulu mogli poboljšati, učiniti je čistom i prozirnom. Do zlatnog akorda bijelog čaja došli smo sasvim nenadano. Jednostavno smo imali osjećaj da je to to”, objašnjavaju majstori kreatori parfema. Budući da je miris uniseks, pruža novu, delikatniju dimenziju napetosti između muževnosti i ženstvenosti, koja je toliko karakteristična za parfem Libre.”

Prožete daškom akorda blistavog bergamota, kristalne kruške i sočne jabuke, „gornje note otvaraju miris s osmijehom”, kažu parfumeri. Nakon toga, baš kao da otkriva zlaćanu kožu ispod oštro rezanog sakoa, srce mirisa razgolićuje svoju senzualnost okupanu suncem: opojni apsoluti cvijeta naranče i arapskog jasmina osvježeni čistim, zaokruženim, zelenim i odvažnim naglašenim akordima đurđice.

No, unatoč autentičnosti novog zlatnog akorda bijelog čaja i nota đurđice, Libre Eau de Toilette još uvijek u nama pobuđuje mnoštvo emocija. Oslobađajući se latica svog cvjetnog srca, otkriva kvalitetu madagaskarske bourbon-vanilije kojoj nema premca, ističući na taj način sve bogate arome potpuno zrelih mahuna.

Svjež. Topao. Čist. S kontrastima koji na koži stvaraju gotovo taktilne učinke, Libre Eau de Toilette odiše senzualnošću. Miris slobode nikad nije bio toliko blizu i tako osoban.

Visokomodni preokret klasičnog muževnog stila, Libre je izrađen od materijala vrhunske kvalitete u čast Yvesu Saint Laurentu. U ovoj liniji napravljenoj po mjeri ključni prirodni sastojci parfema su dekonstruirani, a potom rekonstruirani kroz modernu tehnologiju, radi oslobađanja gole esencije svake note.

SRCE RASKOŠNE LAVANDE Francuska

Raskošna lavanda novi je kultivar razvijen zbog svoga mirisa i otpornosti na štetočine, a raste u nižim planinskim predjelima Provanse u Francuskoj. Raskošna lavanda Yvesa Saint Laurenta iz održivog je uzgoja i predstavlja dio programa kojemu je za cilj promovirati povratak nasada lavande u Francuskoj.

Nakon berbe cvijeće se prvo destilira parom, čime se dobiva 100 % prirodno esencijalno ulje. Ulje se zatim frakcionira uz CO2, procesom koji dopušta kreatorima parfema da izvuku samo najljepše frakcije. Srce raskošne lavande svježiji je i cvjetniji odraz njezine esencije, posebno izrađeno za ovu marku.

SRCE LAVANDINA Francuska

Lavandin, hibrid dviju divljih lavandi, još se od antičkog Rima koristi za miris odjeće (odakle i engleska riječ za rublje, „laundry”) i dosta se dugo povezivao s pojmom čistoće. Danas predstavlja jedan od najvećih parfemskih nasada u Francuskoj. Kvaliteta koja ulazi u Libre dobiva se iz održivih uzgoja, s ciljem da se poboljšaju primanja poljoprivrednika osiguravanjem poštene cijene i garantiranjem stabilnih cijena u dugoročnom smislu.

Za ovaj se parfem upotrebljava samo svježe ubrano ocvijeće, bez zelene stabljike. Cvijeće se destilira na pari i zatim dekonstruira molekularnom destilacijom te ponovo aranžira u „srce”. Time se izdvajaju najbogatiji i najzanimljiviji mirisni elementi lavandina te se dobiva srce lavandina bez kamfora, dok se istovremeno zadržavaju intenzivna svježina i snažan utjecaj u gornjim notama s daškom cvjetnih, rustikalnih i aromatičnih mirisa. Srce lavandina posebno je izrađeno za YSL.

PREMIUM EKSTRAKT BOURBON-VANILIJE Madagaskar

Cvijet vanilije koji oprašujemo rukom na dan cvjetanja daje nam zelene plodove koje je potrebno ubrati kada sazriju i sušiti šest mjeseci kako bi se razvila njihova aroma. Vanilija Yvesa Saint Laurenta iz održivog je uzgoja na Madagaskaru.

Vrhunski ekstrakt vanilije upotrijebljen u mirisu LIBRE EDT, stvoren samo za YSL, dobiva se korištenjem najmodernije tehnologije izvlačenja esencije, čime se zadržava puna, bogata aroma ploda. Ovaj moćni ekstrakt nježne teksture zahvaća jedinstveni svježi učinak sazrelih mahuna vanilije uz balzamične tonove.

Ikonu jednostavno ne mijenjate. Dok je jednom ne promijenite. Da bi izrazila intenzivne note novog mirisa Libre Eau de Toilette, Suzanne Dalton je prepoznatljivu bočicu parfema Libre učinila višom, tako stvarajući dojam lakoće i prozračnosti. Tim bolje za otkrivanje nove, lake zlatno ružičaste nijanse mirisa u njezinu punom sjaju koji odiše seksipilom.

Kao kontrast vertikalnosti bočice, predimenzionirani horizontalni logotip Cassandre sjaji poput komada dizajnerskog nakita na goloj koži. Oblikovan tako da prati oštre uglove bočice i zalijepljen na staklo, ovaj legendarni logotip koji svjetluca zlatnim sjajem na podnevnom suncu uistinu je pravi kreatorski dragulj.

Još jedan seksi i provokativan detalj čini precizno urezano stakleno V koje naglašava dekolte slova Y, urezujući se duboko u staklo geometrijski oblikovane bočice, iskrojene i oblikovane poput smokinga marke YSL koji savršeno pristaje.

Odišući provokativnom asimetrijom visoke mode, kosi crni čep bočice naglašava elegantni zlatni lanac obavijen oko njezina vrata. Jer žena YSL-a ima dovoljno samopouzdanja da nosi lance. Dokle god su zlatni. Naravno, ona ih može raskinuti kad god to poželi. Pokazati golu kožu. Iskusiti slobodu u njezinoj iskonskoj, obnaženoj formi.

Jer danas ne postoji riječ s više osjećaja kojom je moguće definirati žene. Libre.

Uzbudljiva reklamna kampanja za Libre Eau de Toilette ponovno je ujedinila suvremenog i nagrađivanog redatelja i fotografa Nabila iz Los Angelesa s odvažnom novom glazbenicom na pop sceni. Istinska Libre žena: Dua Lipa.

U ovoj nas viziji okupanoj suncem Dua Lipa odvodi u visine i daljine, otkrivajući svoju najintimniju stranu u odvažnom kadru koji oduzima dah. Penjući se uz tanku geometrijsku strukturu koja je, kako nam se čini, drži u zraku iznad urbanog krajolika koji se prostire ispod, hoda prema rubu svijeta u cipelama s visokom potpeticom.

Neustrašiva, prkoseći gravitaciji, njezina vatrena plava kosa i sjajna koža u kontrastu su s elegantnim crnim odijelom iz Saint Laurenta i beskrajnim prostranstvom čistog nebeskog plavetnila. Ona pomiče granice svoje ženstvenosti. Heroina našeg doba, na samom rubu neba. Najveća ikona ženstvenog samopouzdanja.

Njezino srce izgara od želje. Prolaze je srsi od napetosti. Zatvara oči uživajući u zrakama sunca na kapcima koje su poput prozirnih zlatnih baklji. Zatim ih ponovno otvara, a njezino samopouzdanje raste do nebeskih visina. U odvažnom i uzbudljivom izrazu razgolićenja i osnaživanja odbacuje sako, ni na trenutak ne prekidajući svoj mačkasti hod.

Ona sjaji, prkoseći užarenom suncu i nudeći mu svoje tijelo. Osjeća njegove zrake na svojoj goloj zlaćanoj koži. Svaka emocija, svaki čisti vrtoglavi mirisni doživljaj ostaje upisan na njezinoj koži. Odvažna, vatrena kraljica na vrhu svijeta. Obučena u ništa drugo doli slobodu. Jer sloboda je jedina važna.

„Dua je potpuno samostalna i slobodna… bez očekivanja ili ograničenja… ona je poput platna oslikanog svojim vlastitim željama. Radi se o odvažnom i izazovnom izrazu slobode. Dua se otkriva svijetu bez zadrške, nikad ne gubeći kontrolu. Riječ je isključivo o njoj. Ovo je vrhunac njezine neograničene slobode.”

Nabil

U novoj medijskoj kampanji za Libre Eau de Toilette, koju je također snimio Nabil, Dua Lipa stoji pokraj ogromnog gorućeg logotipa LIBRE. Arogantna i provokativna, sako drži preko jednog ramena, otkrivajući tako svoju zlaćanu kožu. Gledajući nas izravno u oči i tako zadirkujući, izaziva nas da je slijedimo.

30 ml – 505,00 kn

50 ml – 739,00 kn

90 ml – 995,00 kn