FOTO by Instagram @midas_x24

Ljubimci

Upoznajte Midas – mačića s 4 uha i bijelim srcem na trbuhu

admin 15. studenoga 2021.

U manje od mjesec dana postao je Instagram senzacija

Jedinstveni mačić ukrao je mnoga srca diljem svijeta svojim jedinstvenim izgledom koji mu je podarila Majka priroda. Sa samo četiri mjeseca maleni Midas već je “opasni” Instagram influencer koji trenutno ima preko 30 000 pratitelja i taj broj konstantno raste.

Nije loše, s obzirom na to da Instagram profil postoji manje od mjesec dana.

Kao i svi mačići, i Midas je razigran, veseo i nestašan, ali od ostalih se razlikuje o tome što umjesto dva ima četiri uha, jedan par ušiju normalne veličine i jedan par manjih. 

Genetska mutacija omogućila mu je da bude jedan od milijun, a da bi Midas doista bio unikat tu je bijela mrlja krzna na trbuhu u obliku srca koja upotpunjuje jedinstven izgled.

Midasovi obožavatelji svakodnevno mogu gledati i pratiti njegove ludorije, gdje njegov vlasnik Canis Dosemeci dokumentira njegov napredak od sićušnog mačića do etabliranog člana obitelji.

Midas trenutno boravi u Turskoj gdje u toplini svog doma velik dio vremena provodi igrajući se s plišancima, drijemajući i mazeći se. Društvo mu prave i dva labradora, Suzy 12 i Zeyno 14. te zajedno čine trio bez granica.

Kada sam vidio malenog crnog mačića s četiri uha odmah sam se zaljubio u njegovu jedinstvenost. Znao sam da ćemo biti pravi prijatelji i njegova genetska mana niti malo mi nije smetala. Nakon što sam ga udomio posjetili smo veterinara koji je rekao da Midas ima savršen sluh i da ova pojava ne bi trebala stvarati nikakav problem u razvoju.” – izjavio je Canis Dosemeci.

Iako se čini da je dobrog zdravlja, Midas će navodno proći dodatne provjere u sljedećim mjesecima kako bi se uvjerio da nema drugih genetskih mutacija.