Upoznajte LiLou – prvi terapijski praščić za strah od letenja

Engineer 20. studenoga 2019.

Odjevena u kostim stjuardese ili pilota, s crvenim lakiranim noktima LiLou je tu da vas oraspoloži

Svaka četvrta osoba pati od straha od letenja. To je vrsta tjeskobe pri kojoj se znojimo i imamo smetnje u želucu i ponekad se dogodi da nam može upropastiti i savršeno isplaniran odmor.

Postoje neki trikovi koji bi vam mogli pomoći da se oslobodite straha, ali ovaj posljednji na koji smo naišli sasvim nas je iznenadio.

Ako osjećate nelagodu prije leta pametni će vam preporučiti da možda pametnije izaberete poziciju sjedala, ponesete sa sobom omiljenu knjigu ili razmišljate o nečemu lijepome te se prisjetite sretnih ili uzbudljivih uspomena, no zračna luka u San Franciscu odlučila se za sasvim novu metodu opuštanja preplašenih putnika.

Juliana, umjetničkog imena LiLou terapijski je praščić koji ima 5 godina i tu je da svakom putniku smanji stres i opusti ga za let.

Juliana i njezina vlasnica Tatyana Danilova dio su američkog programa koji u zračne luke dovode životinje koje bi mogle umanjiti anksioznost putnika.

Obučena u kostim stjuardese ili pilota, s crvenim lakiranim noktima LiLou je tu da vas oraspoloži i da vam skrene misli od leta koji vas čeka.

U kratkom vremenu Juliana je postala zvijezda zračne luke, a prvi dojmovi putnika su jako pozitivni.

Uskoro će se ovaj program raširiti i po drugim mjestima s drugim životinja i vjerujemo da će ovaj potez barem malo umanjiti strah i stres od leta.