FOTO by Instagram @__mmmila

Recepti

Upotpunite petak savršenom Mileram tortom s jagodama!

Una Lora Banjac 17. svibnja 2024.

mmmmljac!

Proljetno i ljetno vrijeme te sezona jagoda uvijek su prava motivacija za isprobavanje raznih kremastih i osvježavajućih recepata.

U potrazi za jednim ukusnim i brzim desertom, na pamet nam je pala dobra stara mileram torta s jagodama!

Ova ukusna torta je jednostavna za pripremu, kremasta je, aromatična i osvježavajuća te je, barem nama, ukusnija od nešto kompleksnijeg cheesecakea.

Iz tog smo razloga s vama odlučili podijeliti recept koji će oduševiti vaše ukućane i prijatelje, a najviše će mu se veseliti obožavatelji mirisnih i crvenih jagodica.

Instagram @__mmmila

Sastojci

Tijesto:

  • 150 g McVitie’s Digestive keksa
  • 2 žlice šećera
  • 110 g maslaca

Krema:

  • 1/2 l mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 20 dag šećera
  • 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
  • jagode
  • preljev za tortu

Priprema

  • Prvo kekse razmrvite u prah, zatim im dodajte šećer i maslac te sjedinite u homogenu smjesu.
  • Smjesu zatim utapkajte u kalup za torte na koji ste stavili papir za pečenje
  • Nakon toga u mlijeku skuhajte puding kojem ste prethodno dodali šećer
  • Vrući puding sjedinite s mileramom i stavite u kalup na podlogu od keksa, šećera i maslaca
  • Pecite 60 minuta u pećnici na 170 stupnjeva
  • Kada se torta ohladi na nju stavite jagode i crveni preljev za torte koji napravite prema uputi na pakiranju
  • Nakon toga torta ponovno ide na hlađenje da se dobro stisne

Nadamo se da ćete se fino zasladiti uz ovaj desert!

Dobar tek!