FOTO by Instagram @__mmmila
Recepti
Upotpunite petak savršenom Mileram tortom s jagodama!
mmmmljac!
Proljetno i ljetno vrijeme te sezona jagoda uvijek su prava motivacija za isprobavanje raznih kremastih i osvježavajućih recepata.
U potrazi za jednim ukusnim i brzim desertom, na pamet nam je pala dobra stara mileram torta s jagodama!
Ova ukusna torta je jednostavna za pripremu, kremasta je, aromatična i osvježavajuća te je, barem nama, ukusnija od nešto kompleksnijeg cheesecakea.
Iz tog smo razloga s vama odlučili podijeliti recept koji će oduševiti vaše ukućane i prijatelje, a najviše će mu se veseliti obožavatelji mirisnih i crvenih jagodica.
Sastojci
Tijesto:
- 150 g McVitie’s Digestive keksa
- 2 žlice šećera
- 110 g maslaca
Krema:
- 1/2 l mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 20 dag šećera
- 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
- jagode
- preljev za tortu
Priprema
- Prvo kekse razmrvite u prah, zatim im dodajte šećer i maslac te sjedinite u homogenu smjesu.
- Smjesu zatim utapkajte u kalup za torte na koji ste stavili papir za pečenje
- Nakon toga u mlijeku skuhajte puding kojem ste prethodno dodali šećer
- Vrući puding sjedinite s mileramom i stavite u kalup na podlogu od keksa, šećera i maslaca
- Pecite 60 minuta u pećnici na 170 stupnjeva
- Kada se torta ohladi na nju stavite jagode i crveni preljev za torte koji napravite prema uputi na pakiranju
- Nakon toga torta ponovno ide na hlađenje da se dobro stisne
Nadamo se da ćete se fino zasladiti uz ovaj desert!
Dobar tek!