FOTO by Ikea

Dekor

Unesite prirodne materijale u interijer i stvorite pravu idilu

Daria Lovrić 21. travnja 2022.

Samo jednim komadom namještaja kreirajte vlastiti kutak za opuštanje

Povezanost čovjeka i prirode vrlo je važna, pa su i prostori koji odišu prirodnim ugođajem preporučljivi za život. Kontakt s prirodom će učiniti vaš prostor toplijim, ugodnijim i ljepšim, a prisutnost prirodnih elemenata jako je lako postići.

Koji god stil i način života preferirali prirodni materijali se savršeno uklapaju i svojom prisutnošću ne narušavaju postojeći stil nego ga obogaćuju. Kako bi vaš dom dobio željenu toplinu i udobnost, a ne želite veliku promjenu, dovoljno je u prostor unijeti sobne biljke, motive mrtve prirode te prirodne materijale.

Poigrajte se paletom neutralnih i zemljanih boja poput zelene, bež, smeđe, narančaste i plave. Pustite svjetlost u prostor i omekšajte ga tepisima i prekrivačima od pamuka, jute, špage i vune te ključnim komadima namještaja od drveta, ratana, bambusa i drugih prirodnih materijala po želji.

Jedan komad namještaja čini veliku razliku, a nova kolekcija omiljenog brenda Ikea vrvi naslonjačima i foteljama od prirodnih materijala. Predivni naslonjači izrađeni su od ratana, bambusa, drveta te vlakana banane i idealan su detalj u svakom interijeru.

Ako ne znate gdje bi pozicionirali vaš statement naslonjač, preporučujemo da odaberete kutak za sebe i stvorite vlastitu oazu mira. Dio zida ukrasite živim biljkama, a dio pejzažnim fotografijama. Iskoristite elemente poput šuma, planina, rijeka i potoka. Prostrite tepih od špage, dodajte mali stolić od ratana, a na naslonjač poslažite ukrasne jastučiće i dekicu od pamuka.

Ovi se naslonjači mogu koristiti i unutar kuće, ali i na terasama i u dvorištima tako da s izborom ne možete pogriješiti.

Ovako uređen prostor smiruje um i opušta tijelo, a mi jedva čekamo popiti kavu i pročitati dobru knjigu u jednom od ovih udobnih naslonjača. Cijelu ponudu možete pogledati niže u galeriji.