FOTO by Instagram @berengunes41 @rowena_ding @2359ua

Dekor

Umjesto drvca, ukrasite ljestve i unesite dašak rustikalnog stila u blagdanski dekor!

Antonija Andabak 14. prosinca 2021.

Ljestve ukrašene kuglicama i lampicama i ove su godine najpopularnija alternativa božićnim jelkama!

Jednostavnog smo mišljenja: Alternativna rješenja božićnim drvcima mogu biti jednako magična baš kao i ona prava. Ako ove godine težite drugim opcijama i ne želite čekati u redu za kupovinu jelke, dovoljno je da zavirite u svoju ostavu, podrum ili tavan te uzmete drvene ljestve koje će se divno transformirati u zanimljivo božićno “drvce”.

Bonus: Drvenim ljestvama unijet će se dašak rustikalnosti u prostor koji osobito prigodno pristaje u blagdansko vrijeme.

Ukrašavanje ljestvi predstavlja pravi mali DIY projektić, a ako već jedne nemate u pripremi, predlažemo kupovinu drvenih ako težite rustikalnom stilu ii pak metalnih za više tzv.industrial stil uređenja koji bi pratio ostatak vašeg interijera.

Jednom kada kupite ljestve, one vam mogu poslužiti svake godine kao božićno dekorativno mjesto bez obzira na to imali vi pravo božićno drvce ili ne, jer ipak: božićnih ukrasa nikada dovoljno!

Postavite ljestve u dio dnevnog boravka, hodnika ili blagovaone, gdje smatrate da mu ništa neće “ukrasti show”, odnosno gdje će se najbolje istaknuti raskoš ukrasa te počnite ukrašavati u stilu kojeg ste zamislili.

Bilo da ste odlučili ukrasiti u retro stilu s pregršt ukrasa koje datiraju još iz ranih 80-ih ili nešto modernije u monokromatskoj varijanti, imajte na umu da se lampice moraju prethodno staviti kako bi ljestve dobile isti efekt kao i prava jelka.

Lampice možete omotati sa strane ljestvi, odnosno “noge” i na gazišta. Za dodatni efekt, girlanda je i više nego dobrodošla. Kada ste riješili pitanje lampica, vrijeme je da ljestve ukrasite kuglicama.

Čvrstom žicom omotajte ljestve od vrha do dna, objesite kuglice, što veće što manje te nekoliko na girlandu. Ne zaboravite staviti i upečatljivu mašnu ili zvijezdu na vrhu ljestvi za završni touch!