UGRADNJA IMPLANTATA – jer je vaše samopouzdanje najvažnije!

Viktoria Mikulić 09. svibnja 2017.

Idealni nadomjesci izgubljenim zubima

Svaka osoba teži očuvanju zdravih i lijepih zubi. Iako svakodnevno brinemo o higijeni, ponekad se pojave vanjski čimbenici na koje ne možemo utjecati, a koji dovode do gubitka zuba. No, moderna stomatologija je znatno napredovala i danas postoje učinkovita rješenja čak i za najekstremnije situacije.

Da podsjetimo…Implantologija/ Implantoprotetika je grana u dentalnoj medicini koja na najbrži i najefikasniji način rješava probleme nedostatka zubi.

Photo by: backbaydentaldesign.com

Kod gubitka jednog ili više zubi, idealno zamjensko rješenje za rekonstrukciju, odnosno nadomjestak zubi su implantati. Najbolje rečeno, to su titanski vijci od biokompatibilnog materijala koji se direktno ugrađuju u samu kost gornje i donje čeljusti te tako imitiraju korijen zuba. Prednost postavljanja implantata temelji se na nenanošenju štete ostalim, zdravim zubima koje u ovom slučaju nije potrebno brusiti.

Ugradnja implantata je potpuno bezbolna, a zahvat se radi pod lokalnom anestezijom. Faza oseointegracije, drugim riječima zacjeljivanja traje od 3-6 mjeseci, a u tom periodu nosi se privremeni most . Nakon toga slijedi otiskivanje te izrada prave protetske restauracije koja se zatim postavlja na implantate.

Photo by: centralfloridaperio.com

U većini slučajeva komplikacija nema, no vrlo je važno održavati dobru higijenu kao i dolaziti na redovite preglede. Važno je napomenuti kako pušenje itekako narušava kompletnu uspješnost procesa, za otprilike 10%.

Iako se mnogi, prvenstveno zbog financijskih mogućnosti odlučuju za druga rješenja poput mostova i proteza, ugradnja implantata je ipak najbolji izbor ako dugoročno želite zadržati blistav osmijeh. Osim što u potpunosti doprinose boljoj kvaliteti življenja te vraćaju izgubljeno samopouzdanje, zaslužni su i za bolju kvalitetu žvakanja. Nakon što se jednom postave implantati, mirni ste za cijeli život što se ne može sa sigurnošću reći za nijednu drugu metodu.

Photo by: dental-time.org

Kada se osoba zaista odluči uložiti u zdravlje i prepustiti brigu o zubima adekvatnoj osobi, vrlo je važno odabrati stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom na ovom području. U dentalnoj ordinaciji Meniga, profesor i doktor stomatologije Andrej Meniga vrhunski je stručnjak u postavljanju implantata. Kako biste nekome vjerovali,  vrlo je važan odnos koji se postepeno razvija. U ordinaciji Meniga, većina osoba dugogodišnji su pacijenti upravo zato što doktor Meniga njeguje taj odnos na način da svakome posveti dovoljno pažnje te pomno prati terapiju svih pacijenata. Naime, svatko je jednako važan, a u današnje vrijeme ljudima je upravo ta sigurnost najbitnija kako bi se odlučili za određeni zahvat.

ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE MENIGA

Frankopanska 24

10000 ZAGREB

01/ 4849 023

frankopanska24@gmail.com