Uđite u Novu godinu s nekim zdravim odlukama

Engineer 04. prosinca 2019.

Neka planinarenje i šetnja u prirodi postanu vaš novi hobi

Dolazi nam kraj godine, podvlačimo crtu uspjeha i neuspjeha te krojimo planove i stvaramo odluke za novu koja dolazi. Maknimo u stranu sve stvari kojih se odričete i fokusirajmo se na one nove, koje još možda niste probali. Ima li bolje novogodišnje odluke od one u kojoj brinete o svom zdravlju, upoznajete nove ljude i uživate u prirodi na jedan novi i uzbudljiv način?

Da, pogodili ste, pričamo o planinarenju!

Uz adekvatne vodiče planinariti danas može svatko, bez obzira na godine ili kondicijsko stanje. Danas postoje brojna planinarska društva koja organiziraju izlete u prirodi i cilj svakog je, kako mudra poslovica kaže – “putovanje, a ne destinacija“.

Bilo da se odlučite na jednostavnije izlete uspona do 500 metara ili ona zahtjevnija s usponima preko 2000 metara uživat ćete u svakom koraku – to vam garantiramo!

Amatersko planinarenje je aktivnost kojoj je za cilj uživanje u prirodi i dobra zabava, ali ono kao takvo ima i neka svoja pravila. OVDJE možete pročitati osnovna pravila za planinare, a mi ćemo se fokusirati na ono najbitnije – nema planinarenja bez adekvatne obuće.

Zaboravite na ogromne investicije u ruksake, šuškavce, trenirke i sl. te većinu planiranog budžeta fokusirajte na kvalitetnu i udobnu obuću. Kako bismo vam olakšali potragu za vas smo pronašli 3 modela brenda Alpina, a na vama je da odlučite koji vam nabolje odgovara.

Ako vam je uz kvalitetu bitan i dizajn te kako će obuća utjecati na vaš planinarski outfit, ne brinite, ovi modeli su urbanog izgleda, modernih boja i visokih tehničkih performansi.

U svijetu laganog planinarenja i hodanja otvoreno je novo poglavlje! Alpina obuća predstavlja novo ruho svoje obuće, inovativnu liniju laganih pješačkih cipela naziva BREEZE.

Inspiriran Alpina logotipom, dizajn je snažno povezan s outdoor sportskim aktivnostima pri čemu Breeze cipele postaju neophodan suputnik u istraživanju neotkrivenih puteva. Kao dio identiteta Alpina outdoor obuće, ovu liniju pješačkih cipela, uz visoke tehničke performanse, odlikuje novi i još moderniji izgled.

Za neusporedivu kombinaciju prianjanja i izdržljivosti cipele, kod potplata svih Breeze modela korištena je Vibram Megagrip podloga, koja nudi optimalnu prilagodljivost u svim uvjetima i na svim terenima, od mokrih do suhih površina, a ujedno je i idealna za izuzetno zahtjevne sportske aktivnosti.

Breeze pješačke cipele su lagane i pouzdane, te uz njih nema prepreka koje bi vas mogle iznenaditi na putu. Funkcionalnost cipele rezultat je kompromisa između performansi, udobnosti i kvalitete.

Ovisno o afinitetima i namjeni postoje 3 osnovna modela: Breeze R Mid, Breeze X Mid i Breeze Low.

Svi modeli mogu se pronaći na www.alpinashop.hr, u Alpina prodajnim mjestima, a do kraja lipnja i u City Centru One West na zagrebačkom Jankomiru u novootvorenom Alpina pop-up store-u.