Kultura

UČENICI ODLUČILI: ‘ŽIVOT NIJE SIV’ POSTAJE ŠKOLSKA HIMNA!

Viktoria Šafranić 08. travnja 2017.

Mlada kantautorica Mia Dimšić s bendom je održala koncert u Osnovnoj školi Gračani i oduševila sve prisutne

Osnovna škola Gračani na čelu s ravnateljicom Natašom Gjuran jučer je u podne svojim učenicima priredila pravi spektakl organiziravši koncert pod nazivom „Život nije siv“ kantautorice Mije Dimšić i njenog benda. Mlada pjevačica i brojni učenici kliknuli su na prvu, a Mijina spontanost i vedrina nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Pjevalo se, plesalo, a učenici su imali jedinstvenu priliku razgovarati s Mijom o njenom životnom i glazbenom putu. Postavljali su brojna zanimljiva pitanja, fotografirali se i družili pa Mia nije mogla ni željela sakriti oduševljenje otvorenošću svoje najmlađe publike.

„Djeca su me ostavila bez daha, toliko su me lijepo prihvatili da bih svaki dan mogla nastupati pred ovako divnom publikom. Već znaju i tekstove mojih pjesama što me potpuno razoružalo. Hvala djeci i čitavoj školi!“, rekla je Mia o svom današnjem nastupu.

Nakon emocijama ispunjenog koncerta u prepunom osječkom HNK, održanog prošlog vikenda, gostovanje u gračanskoj školi bio je još jedna divna prilika da Mia uživo izvede svoje hitove s nedavno objavljenog albuma prvijenca – „Život nije siv“, „Budi mi blizu“, „Slobodna“, „Do posljednjeg retka“ i najnoviji singl „Bezimeni“ koji se vrtoglavo penje po radijskim ljestvicama.

Ravnateljica škole gđa Gjuran, uz čiju je podršku koncert održan, izuzetno cijeni glazbu i glazbenike, a o događaju je rekla:

„Bilo je prekrasno, djeca su osim pjesama imala priliku čuti i neke lijepe životne poruke o tome da je život dobar i pozitivan. Glazba je radost stoga se trudimo što češće organizirati ovakve susrete koji se djeci urežu u pamćenje za cijeli život jer škola nisu samo učenje i pisanje zadaća, već djeci mora pružiti lijepa iskustva.“