FOTO by Brights Zoo

Zabava

U zoološkom vrtu u SAD-u rođena prva žirafa bez pjega

admin 22. kolovoza 2023.

Koliko se zna, ovo je jedina takva na svijetu...

Žirafe su sigurno jedne od najfascinantnijih životinja koje su ikada hodale zemljom. Najviši je kopneni stanovnik na Zemlji, do 25% tjelesne mase joj otpada na vrat, mogu isplaziti jezik gotovo pola metra, a iako djeluju tromo mogu dostići brzinu veću od 55km/h.

Ono što žirafe čini jedinstvenima su njihovi uzorci mrlja na koži, baš kao i ljudski otisci prstiju ili tigrove pruge. No, evolucija je otišla korak dalje i na svijet donijela jednu žirafu koja uopće nema svoje pjege i smatra se da je to prva žirafa koja je na svijet došla kao takva.

Foto: Brights Zoo

Mladunče žirafe rođeno je 31. srpnja u Brights Zoo-u u Limestoneu, Tennessee, visoka je oko 1,80 metara i u potpunosti je, nakon svih pregleda, normalna i zdrava životinja.

No ono po čemu se izdvaja jest to što je rođena bez prepoznatljivih pjega, a velik broj stručnjaka složio se da još nije vidio nešto takvo.

Foto: Brights Zoo

S obzirom da je svake godine sve manje žirafa u divljini uz frapantnu brojku od 40% izgubljene populacije u samo tri desetljeća, veliko je oduševljenje kada jedna mlada žirafa dođe na svijet” – izjavili su iz Brights ZOO zoološkog vrta.

Foto: Brights Zoo

Sada su u procesu odabira imena i izbor se sveo na njih četiri: Kipekee, Firyali, Shakiri, Jamella.

Također, iz zoološkog vrta izjavili su da su upravo u procesu prikupljanja iznosa od 150.000 dolara, koliko će koštati radovi za izradu štale u kojoj će živjeti ova najneobičnija žirafa koju je priroda vidjela.