U POTRAZI ZA NOVOM KRALJICOM!

Marko Stipić 24. ožujka 2017.

Službenu premijeru natjecateljskog šoa RPDR možete pogledati danas...

Za razliku od prethodnih sezona ne emitira se na Logo tv-u (TV namijenjenom uglavnom LGBT zajednici), već na VH1. Iz toga je lako vidljiv masovni utjecaj ovoga šoua čija publika iz godine u godinu postaje sve veća.

RuPaul Charles, originalni drag superstar koja je slavu postigla još devedesetih i postala prva televizijska drag persona, u ulozi je voditelja, glavnog sudca i producenta.

Za svoju voditeljsku ulogu osme sezone dobio je svoj prvi Emmy, dok je svoju prvu nominaciju zaslužio još 2015. godine.

RPDR natjecatjecateljski je šou u kojemu se 13 najboljih drag queenova Amerike natječu za počasnu titulu “America’s next drag superstar” i novčanu nagradu od 100 000 USD.
Šou je s emitiranjem započeo još 2009. godine, a tokom posljednjih godina poprimio je slavu svjetskih razmjera.

Šou je kombinacija dirljivih reality trenutaka, kreativnih i ekstravagantnih fashion lookova, zavidnih make up vještina te naravno neizostavnog lip sync-a kojime se odlučuje o ostanku cura u daljnjem natjecanju, odnosno njihovom ispadanju.

Svakoga tjedna cure moraju zadovoljiti tri zadatka, prvi je mini challenge uglavnom zabavnog karaktera, drugi nerijetko uključuje makeovere, glumačke zadatke, snimanje ili koreografiranje pjesama, dok je treći runway look osmišljen po zadanoj temi toga tjedna.

Prilažemo promo video za devetu sezonu:

Izvor: Logo TV