FOTO by Instagram @alana.wanders / @lundonlens / @kiddoadventures_

Putovanja

U Londonu upaljene prve lampice! Otkrili smo što nas ove godine očekuje u europskoj metropoli!

Daria Lovrić 07. studenoga 2022.

Snježni kokteli, razne svečanosti, tematski brunchevi, manifestacije, shopping i bogata gastronomska ponuda samo su neke od atrakcija koje London nudi!

Blagdanski period najuzbudljivije je doba godine i s nestrpljenjem očekujemo početak raznih manifestacija diljem svijeta koje svake godine privlače sve veći broj turista. Zadnjih nekoliko sezona, sve je bilo siromašnije i minimalistički kako se veliki broj ljudi ne bi okupljao na jednom mjestu, međutim ove se godine sve vraća u normalu.

Iako smo veliki ljubitelji sajmova diljem Hrvatske, jako smo znatiželjni kada je riječ o svjetskim metropolama i volimo biti u toku. Svake godine, osim što posjetimo nekoliko gradova unutar naše zemlje, zaputimo se i u barem jednu europsku prijestolnicu i uživamo u blagdanskim čarima.

Jedan od najljepših i najpoznatijih božićnih sajmova je onaj u Londonu i ako ga još uvijek niste posjetili, ove zime je pravo vrijeme za to.

London se nalazi na rijeci Temzi i svojom ljepotom će vas očarati u samo nekoliko trenutaka. Obogaćen poviješću i kulturom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim i godišnje privlači čak 14,1 milijuna turista što dovoljno govori o njegovoj ljepoti.

Kao i svaki grad, posebno u predblagdanskom periodu i svoje posjetitelje mami mnoštvom atrakcija u kojima će uživati sve generacije. U Londonu možete uživati u božićnim sajmovima, shoppingu, raznim božićnim događanjima i manifestacijama.

Paljenje lampica diljem Londona je već započelo, a u nastavku pogledajte lokacije s ključnim datumima.

Srijeda, 2. studenog | Oxford Street
Utorak, 8. studenog | Carnaby
Utorak, 8. studenog | Covent Garden
Srijeda, 9. studenog | Regent St & St James
Četvrtak, 10. studenog | Selo Marylebone
Četvrtak, 17. studenog | Bond Street
Četvrtak, 17. studenog | Ulica Leadenhall
Četvrtak, 17. studenog | Selo Connaught
Petak 18. studenog | Zimska čudesna zemlja

Osim uživanja u paljenju božićnih lampica, provedite dan istražujući svijet čarobnjaštva, te u veličanstvenoj Warner Bros. Studio turneji. Na ovoj nevjerojatnoj turneji koja započinje u Londonu moći ćete doživjeti čaroliju svjetski poznate serije filmova o Harry Potteru.

Uskočite na brod i uživajte u božićnom krstarenju po Temzi. Na brodu ukrašenom tradicionalnim božićnim ukrasima i svjetlima, guštajte u trosatnoj vožnji rijekom razgledavajući glavne znamenitosti Londona upijajući blagdansko veselje uz božićnu glazbu i ukusnu hranu.

Svakako posjetite Dominion kazalište i uživajte u božićnom mjuziklu ELF s Wiilom Ferrellom. ELF mjuzikl priča je o Buddyju koji se kao beba uvukao u vreću s darovima Djeda Božićnjaka i odrastao uz Djedove male pomagače.

Nakon višestrukih incidenata u tvornici igračaka Djeda Božićnjaka, Buddy odlazi u New York pronaći svoju pravu obitelj, izazivajući veselu zbrku!

Ostatak vremena uživajte u ljepotama grada, u bogatoj gastronomskoj ponudi diljem Londona, veličanstvenim klizalištima i shoppingu.