FOTO by Boogie Lab

Iće & piće

U Boogie Lab stigla pinca obogaćena aromama vanilije, citrusa, ruma, cimeta i rogača!

Viktoria Mikulić 31. ožujka 2025.

Miris omiljene uskršnje pogače uskoro će se širiti našim domovima...

Uskrs je za nešto manje od mjesec dana, a to znači samo jedno – vrijeme je za pincu! Pinca je tradicionalna uskrsna pogača, poznata i kao sirnica. Iako ista ne sadrži sir, ime je dobila po ‘’usirenom’’ tijestu, odnosno po prirodnom kvascu koji brine za njenu sočnost i trajnost.

Pinca se stoljećima peče za Uskrs u Hrvatskoj, Sloveniji i sjevernoj Italiji. Do prije par godina pekla ju je svaka baka i mama i ništa se nije moglo usporediti s onom iz kućne radinosti, no sada smo pronašli jednu koja bi za blagdanskim stolom mogla mirisati jednako.

Riječ je o pinci koju je izradila omiljena zagrebačka pekara – Boogie Lab.

Njihova pinca nastala je kao simbioza rada divljih pekara i divljih kvasaca, a obogatili su je aromama vanilije, citrusa, ruma, cimeta i rogača.

Baš kao što ni naše bake nisu žurile s pripremom, tako i tim iz Boogie Laba ulaže mnogo ljubavi u istu, a priprema traje čak četiri dana. Ipak, legenda kaže da još niti jedna nije uspjela preživjeti četiri dana. Sasvim suprotno, sa stola nestane u trenu.

A sad najbolji dio. Odmah je dostupna na webshopu, u oba Boogija i kod prijateljskih lokala.

Poznajete li ljubiteljicu pince?