FOTO by Instagram @croatiaweek / @alenandivana_travel / @visitcroatiarightnow

Putovanja

Tribunj – pitoreskno mjesto koje će vas ostaviti bez daha

Mia Vodopija 14. srpnja 2021.

Ako niste posjetili Tribunj, što čekate?

Ako već niste, pravo je vrijeme za kreiranje planova za ljetovanje. Hrvatska obala je zbilja dugačka i prekrasna, tako da definitivno imate izbora. Ako još niste odlučili gdje ćete, dopustite nam da vas uvjerimo zašto biste trebali posjetiti Tribunj.

Tribunj je dalmatinsko mjestašce s pripadajućim naseljem Sovlje, koje se smjestilo u srcu obale Šibensko – kninske županije. Posebnost Tribunja upravo je njegov geografski položaj i podijeljenost na urbani kopneni dio i poluotočnu povijesnu jezgru unutar koje se danas nalaze pošta, župni ured, kulturni dom te nekoliko ugostiteljskih objekata različite primjene.

Autentičnu sliku zbijenih kuća i uskih uličica odlično upotpunjuje predivni pogled na dva otoka tribunjskog arhipelaga – Lukovnjak i Logorun.

Tribunj i njegov georafski položaj omogućavaju posjetiteljima uživanje u raznovrsnim aktivnostima. Laganom šetnjom ili vožnjom bicikla možete obići živopisno zaleđe Tribunja i Maslinske pute koji će vas provesti kroz vinograde i maslinike opasane suhozidima i urešene tradicionalnim težačkim kućicama – bunjama.

Polja su prošarana i posebno uređenim biciklističkim stazama, različitih stupnjeva zahtjevnosti, koje će vam dati bolji uvid u lokalnu težačku kulturu. Brdske i strme staze odvest će vas do nekoliko prekrasnih vidikovaca odakle puca pogled na cijelu okolicu, među kojima posebno ističemo put Sv. Roka i Kuginu stopu, prema kojima se kreće iznad novog tribunjskog groblja.

Uživanje u morskim radostima najbolje će nadopuniti adrenalinske usluge lokalnih sportskih klubova i udruga. Ako niste fanovi adrenalinskih aktivnosti, možete iznajmiti brodicu i uživati u nježnom ljuljuškanju mora s najmilijima.

Za sve ljubitelje dobre hrane, tu su restorani Luna, Tople, Plavi val, kao i konobe Bepo, Dida Toni, Šimun i Roko. Uz domaću hranu koja oduševljava okusom i mirisom te uz kapljicu dobrog kvalitetnog vina, uvjereni smo da nećete ostati gladni.

Tribunj je maleno mjesto koje vrijedi posjetiti. Uživat ćete u njegovoj prirodi i delicijama s vašim najdražima.