FOTO by IMDb

Film

Trenutni broj 1 na Netflix listi istinita je priča o prvoj talijanskoj odvjetnici!

Viktoria Mikulić 21. veljače 2023.

Lidia Poët, žena kojoj je na temelju sudske odluke zabranjeno da se bavi odvjetništvom, priprema žalbu za poništenje ove kontroverzne odluke.

U Torinu s kraja 19. stoljeća mlada Lidia Poët (Matilda De Angelis) bori se protiv svega i svakoga kako bi dobila ono što joj pripada: da bude upisana u službeni imenik odvjetnika. Zanimanje, u to vrijeme, rezervirano isključivo za muškarce. Ipak, ništa nije moglo spriječiti njezin san da postane prva žena odvjetnica u Italiji.

Inspirirana istinitom pričom, Lidia Poët prva je priznata talijanska odvjetnica koja se snažno borila da je ozbiljno shvate u odabranoj profesiji. Riječ je o limitiranoj seriji od 6 epizoda koja je tek stigla na Netflix, a već je broj 1 na njihovoj listi najboljih showova.

Kratki uvod u seriju:

U ovoj uzbudljivoj drami, Lidia Poët istražuje ubojstva dok se bori za titulu odvjetnice.

Kada je primabalerina kazališne plesne družine pronađena zadavljena i strpana u kovčeg, majka čovjeka koji je optužen da ju je ubio odlazi Lidiji Poët (Matilda De Angelis), uglavnom zato što su njezine usluge povoljnije od bilo kojeg muškog odvjetnika. Lidia je prva odvjetnica u Italiji i uspjela je konačno dobiti odvjetničku licencu, unatoč protivljenju članova odvjetničke komore koji smatraju da se žene ne bi trebale baviti odvjetništvom.

Lidia osjeća da nešto nije u redu sa slučajem. Ona traži od suca da naredi novu metodu prikupljanja dokaza, no sudac se naruga i odbaci zahtjev. Ali to nije jedini prijezir koji je upućen Lidiji, ubrzo joj se oduzima dozvola, uglavnom zato što je žena.

U nastavku pogledajte trailer:

Serija je prema IMDb-u ocijenjena sa 7.5, stoga znamo što ćemo večeras gledati.