FOTO by Instagram/ @glowupbbc

Zabava

Treća sezona “Šminkom do zvijezda” oduševljava ljubitelje makeup-a!

Antonija Andabak 01. kolovoza 2021.

"Ding Dong darling!"

Nema sumnje da su make-up artisti i entuzijasti diljem svijeta jedva dočekali treću sezonu britanskog TV-show “Glow up: Britain’s Next Make-Up Star” koja se počela emitirati 30. srpnja na Netflixu. “Hype” oko treće sezone kod fanova je s razlogom poraslo na visoke razine s obzirom na reakcije nakon prikazivanja prve dvije sezone u kojima su mogli upoznati veoma nadarene i kreativne make up artiste ali i iznenađujuće i isto tako nepravedne dvoboje (hint: Nikki).

Deset natjecatelja u trećoj sezoni pokazuju iznimnu kreativnost, snalažljivost i hendlanje stresnih situacija jer je od krucijalne važnosti da, kako jedan od sudaca kaže, u ovom poslu ostaneš čvrst. Jedan od komentara gostujućih lica u ovom TV-showu kaže kako je riječ o make-up kreativcima koji prolaze kroz dramatične trenutke, no unatoč tome pokazuju strast i razmišljanje van okvira onog što su gledatelji do sada viđali.

Natjecatelji svoja umijeća pokazuju zadacima na sebi ili modelima i uglavnom imaju oko dva sata da završe look…i tu dolazi do dramatičnih trenutaka.

I dok neki pokazuju zavidno znanje, tehniku, preciznost i simetriju, drugi se pogube jer nisu nikada imali doticaja sa sličnim zadacima. To su zadaci poput šminkanja na reviji ili pod ograničenim vremenom, stoga možemo vidjeti štošta: skidanje kompletnog makeup-a i započinjanje novog looka ispočetka, psihičkih slomova i pomalo razočaravajućih makeup lookova.

Ipak, jedan od najuzbudljivijih dijelova jest dvoboj u kojem završavaju dva natjecatelja s najlošijim rezultatima prethodnog zadatka, a koji u kratkom roku od deset ili petnaest minuta moraju izvršiti zadatak na jednojajčanim blizankama.

Sudi Val Garland i Dominic Skinner nerijetko moraju donijeti tešku odluku tko prolazi dalje pa doslovno s povećalom traže grešku koja bi eliminirala natjecatelja.

Ovaj uzbudljivi TV-show potiče mlade kreativce diljem svijeta da vjeruju u sebe i ulažu više vremena u postavljanju viših ciljeva.

Osam epizoda treće sezone inspirirat će make-up artiste za lookove koje bi mogli i sami replicirati i koji bi ih mogli vinuti među zvijezde.