FOTO by Cakes by MK / Sweet Land Bakery

Zabava

Torte od želea koje izgledaju poput tropskih otoka najnoviji su trend među desertima

Krešimir Šustić 05. kolovoza 2020.

Toliko su boanstvene da bi nam ih najvjerojatnije bilo žao pojesti!

Svi mi smo se ponekad izgubili u mašti i zamišljali kako boravimo na najljepšim pješčanim plažama uz tirkizno plavo more, miris kokosa i omiljeni koktel.

S obzirom na to da su putovanja ovog ljeta stopirana u većem dijelu svijeta, neki traže druge načine kako zadovoljiti svoju potrebu za lutanjem i egzotičnim destinacijama.

Sweet Land Bakery

To nas dovodi do najnovijeg trenda među umjetnicima za slastice, koji su odlučili atraktivne lokacije dovesti na naše tanjure novim tropskim tortama koje izgledaju poput božanstvenih otoka.

Island žele torte izgledaju poput zamršenih prizora iz oceana, a postale su popularne među profesionalnim i amaterskim slastičarima, te viralan HIT na društvenim mrežama.

Sweet Land Bakery

Jedan od najtežih izazova s kojim se suočavaju izrađuje se puna dva dana, kako bi na kraju završan proizvod izgledao savršeno, božanstveno i pomalo nestvarno.

Elena Terentyeva

Većina je napravljena od plave obojene želatine za ocean, biskvita za otoke, drobljenog kolačića ili orašastih plodova za pijesak i čokoladnog ganachea, marcipana ili čokolade za modeliranje detalja poput školjki i koralja.

Elena Terentyeva

Da biste napravili ovu tortu, potrebno je standardno pečenje, oblikovanje, a zatim se okruži obručem i plastičnim limom u koji se nalijeva tekući žele.

Sweet Land Bakery

Vjerujemo kako bi se malo tko od nas odvažio na ovakav izazov, no sigurni smo u to da bi nam ih bilo žao pojesti.

Elena Ignatenko
Cakes by MK
Cakes by MK