FOTO by Instagram @olgakursitis / @zuziaa.m / @suphitunbull

Ljepota

Top trendovi frizura za 2023. godinu koje ćemo viđati na svakom koraku

Daria Lovrić 09. siječnja 2023.

Nova godina, novi trendovi, novi izgled!

Ušetali smo u turobni i pomalo depresivan siječanj i hitno nam je potrebna promjena kako bi barem nakratko popravili raspoloženje. Nadamo se da će 2023. biti odlična te da nas čeka mnogo lijepih trenutaka.

Kako bismo se puni elana uhvatili u koštac sa svim izazovima, vrijeme je da se na nekoliko trenutaka posvetimo sebi. Nekima to može značiti kupnju novih krpica, drugima opuštajući spa vikend, a nekima je dovoljna mala promjena poput nove frizure.

Istražili smo koji nas trendovi očekuju u beauty svijetu i što su nam pripremili hair artisti te frizeri. U nastavku vam donosimo frizure koje će okupirati društvene mreže kako biste lakše pronašli inspiraciju za svoju novu frizuru.

Top trendovi frizura za 2023. godinu

Mokri look

„Izuzetno sjajna kosa „mokrog“ izgleda trend je koji će obilježiti 2023. godinu, navodi Northwood, koji je ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu kreirao blistavi mokri izgled za Aliciju Vikander. „Na pisti su nam Chanel i Saint Laurent pokazali kako nositi ovaj stil na bilo kojoj duljini, bilo da je s razdjeljkom na sredini, s dubokim bočnim dijelom, spuštenim ili teksturiranim.“ Mokri look je sjajan način da dnevnu frizuru pretočite u večernju.

Retro šiške „zavjese“

Baš kao i 2022. i u 2023. šiške-zavjese nastavljaju svoju vladavinu. Radi se o šiškama razdijeljenima na sredinu i podijeljenima u dva pramena koje su svoj vrhunac doživjele 70-ih godine prošlog stoljeća. Šiške bi trebale započinjati na sredini između obrva i nosa i širiti se sa strane. One daju vašem izgledu šarmantnu i lepršavu notu te pristaju gotovo svakom obliku lica.

Frizura u obliku slova „C“

Frizura u obliku slova „C“ vraća se na velika vrata. Sudeći prema trendovima za 2023. Nosit će se „mekši“ U oblik kroz dužinu i slojeve koji uokviruju lice. Popularna frizura Rachel iz serije „Prijatelji“ ove će se godine nositi u nešto zaobljenijem izdanju koje će vašoj kosi dati zaobljeniji i gušći izgled.

Bob

Bob je još uvijek u modi i njegova se popularnost nastavlja i kroz cijelu 2023. godinu. Stručnjaci predviđaju da će dominirati „box bob“ koji je vrlo upečatljiv i ima oštar oblik. Naime, naglasak se stavlja na ravne linije i kutove.

Duga kosa luksuznog volumena

Duga kosa nikad ne izlazi iz mode, a čini se da će ove godine izgledati vrlo bogato i luksuzno. Bilo da je riječ o ekstenzijama ili prirodno dugačkoj kosi, umjesto da je ravnate, poslužite se četkom za uvijanje ili peglom za kosu, ali se poigrajte tehnikama za dobivanje volumena. Velike lagane kovrče učinit će vašu kosu bujnom i raskošnom.