Putovanja

Donosimo TOP 5 skrivenih dragulja za obiteljski izlet u prirodu!

Viktoria Mikulić 29. svibnja 2020.

Svaka od ovih pomalo 'nerazvikanih' lokacija obiluje prirodnim ljepotama

Nekoliko je prednosti zbog kojih bi proljeće trebalo biti najšarmantnije godišnje doba. Osim što dani traju duže, priroda doživi svoj potpuni procvat obojan šarmantnim pastelnim bojama, no veoma često u istima jednostavno ne stignemo uživati.

Iako se na prvu čini kao da imamo više vremena za sve one slobodne aktivnosti za kojima žudimo još od jeseni, silne poslovne i privatne obveze često su najveća prepreka za potpuno prepuštanje omiljenim hobijima.

Čitanje knjige, uživanje u pjenušavoj kupki uz čašu vina i odlazak u prirodu odjednom su postali nemoguća misija, no ovog puta ne zbog hrpe sastanaka i kućanskih obveza već situacije koja nas je sve zadesila u protekla dva mjeseca.

No sada kada se sve lagano vraća u normalu, imamo samo jednu riječ za vas: hygge! Vlastito uživanje treba vam biti na prvom mjestu, daleko od gradske vreve i napornih pojedinaca. Uživanje s najmilijima na svježem zraku pružit će vam unutarnji mir i sve ono što niste uspjeli u travnju i svibju, sada imate priliku iskoristiti.

Mi smo pronašli 5 ideja za obiteljski izlet, za koje vjerujemo da će vam biti inspiracija već ovog vikenda. Osim potpunog prepuštanja prirodnim ljepotama, ova mjesta očarat će vas svojom gastronomskom ponudom kao i aktivnostima za djecu.

1. Camp Zagreb – čarobna oaza stvorena za sve one željne aktivnosti poput pecanja, jahanja, vožnje kajakom ili biciklima te spavanja u šatorima i bungalovima.

2. Etno Park Zagreb – ako do sada niste čuli za ovo mjesto kao iz bajke, vrijeme je da vas upoznamo s rajem na zemlji.

Ispijanje vinskog koktela na ležaljkama i kušanje preukusnih domaćih delicija u ovoj beskrajnoj oazi mira – možemo li poželjeti više?

3. Izletište Korablja Tišinić – ako vaša dječica obožavaju životinje, osvojit će ih umiljato krdo jelena koje korača ovom prirodnom ljepotom. Odlična gastronomska ponuda i drvena kuća stara preko 400 godina također su im glavni aduti.

4. Humska klet – zagorska destinacija pružit će vam nezaboravan odmor da se nećete poželjeti vratiti u stvarnost. Preukusne delicije i istančan ambijent obilježja su koja će vas odmah privući.

5. Seoski turizam ‘Stara Vodenica’ – ovaj mali obiteljski hotel šarmirat će vas rustikalno uređenim sobama, zagorskim specijalitetima i zavidnom vinskom kartom. Također bismo istaknuli njihove sjenice i maleni zoo s domaćim životinjama.