FOTO by Instagram @lida1702 / Instagram @explore_zagreb

Iće & piće

TOP 5 mjesta u Zagrebu za pripremu roštilja s ekipom…

Viktoria Mikulić 10. rujna 2020.

Od dobro poznatih lokacija do nešto skrivenijih oaza…

U narednom periodu, sve rjeđe ćemo imati priliku uživati u sunčanim danima. Većina nas iskoristila je godišnji odmor i s početkom rujna vratili smo se u realnost.

Upravo ta svakodnevica popraćena privatnim i obiteljskim obvezama razlog je više da u nadolazećem razdoblju maksimalno cijenimo slobodne vikende.

Mi smo i dalje pozitivni što se tiče vremenske prognoze i vjerujemo da još nekoliko vikenda možemo planirati aktivnosti na otvorenom. Među najdražima definitivno nam je roštiljanje koje ne zahtijeva puno posla, a rezultira zabavom, smijehom i ukusnim delicijama.

Za sve one ljubitelje roštilja koji nemaju dovoljno veliku terasu, balkon ili dvorište gdje bi ga mogli pripremati, izdvojili smo 5 top mjesta u Zagrebu za pripremu roštilja.

Prije nego što odaberete svoj omiljen vikend kutak, ne zaboravite naoružati se Raid spiralama protiv komaraca koje djeluju odmah čim ih upalite.

Za potpuno opuštanje tu su još Autan family losion, učinkovito repelentsko sredstvo koje pruža djelotvornu zaštitu od komaraca do 4 sata i Tropical suhi sprej koji pruža čak 8 sati zaštite protiv običnih, tropskih i tigrastih komaraca te krpelja.

Planinarski dom na Gorščici

Za sve zaljubljenike u prirodne blagodati, Planinarski dom na Gorščici idealno je mjesto za pripremu roštilja. Na ovoj lokaciji ne samo da ćete guštati u hrani, već se možete rekreirati vožnjom bicikla, igranjem frizbija i slično. Ova idilična oaza na Medvednici uz prostranu livadu gdje možete položiti dekice, također je upotpunjena klupicama i stolovima prikladnim za roštiljanje.

Park Jarun

Roštiljanje uz najpoznatije zagrebačko jezero nešto je što barem jednom morate iskusiti. Već svima dobro poznate, najljepše drvene kućice kriju se upravo ovdje, pod beskrajnim krošnjama. Jedini problem može biti taj da ukoliko niste dovoljno brzi i ne zauzmete mjesto rano ujutro, u vrlo kratkom roku bit će popunjene.

Park Bundek

Uz Jarun, ovo je kultno mjesto za pripremu roštilja gdje možete provesti čitav dan. Super je što se kućice nalaze u hladu pa vam neće biti prevruće čak ni tijekom pečenja. Na odličnom mjestu u Novom Zagrebu, skriveno od gradske vreve, a istodobno dovoljno blizu svim supermarketima, ako nešto zaboravite ponijeti.

Savica

Najčešće samo lokalni mještani znaju da je na Savici uređen predivan park koji pruža sve što vam je potrebno za pripremu roštilja, no svi su dobrodošli pronaći svoje mjesto pod suncem. Iskoristite slobodan vikend i uputite se na ovaj zagrebački kvart koji je jako dobro povezan s tramvajskim linijama.

Kod prijatelja

I dok je u Zagrebu toliko puno mjesta za piknik, realnost je da jedva na prste jedne ruke možemo nabrojati lokacije za roštiljanje. Ako ipak želite malo veću privatnost, onda biste se trebali odlučiti za sljedeću alternativu.

Sigurni smo da imate barem jednog prijatelja koji će vam drage volje ponuditi vikendicu, dvorište ili terasu gdje ćete ugostiti zajedničku ekipu. Vi zauzvrat ispecite najfiniji roštilj, kupite nekoliko piva i organizirajte playlistu koju svi volite.

Pred nama je sunčan vikend i ako još niste isplanirali subotu i nedjelju, ne oklijevajte okupiti najmilije i iskoristiti jednu od spomenutih ideja.

Za još više informacija o Raid i Autan proizvodima protiv komaraca posjetite službenu Facebook stranicu Sezona bzzz briga ili Instagram profil!